Skip to content
Politică

Derzsi Ákos a fost desemnat secretar de stat la Ministerul Energiei de către UDMR

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

UDMR a desemnat un nou secretar de stat, fiind vorba de Derzsi Ákos, la Ministerul Energiei. De profesie inginer minier, Derzsi a fost, în 2007-2008, secretar de stat la Ministerul Muncii, apoi a fost deputat, iar în mandatul 2016-2020 a fost senator.

Consiliul Permanent al UDMR a decis, în şedinţa de vineri, numirea lui Derzsi Ákos secretar de stat în Ministerul Energiei, au transmis reprezentanţii Uniunii.

" "
" "

Inginer minier, specialist în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, Derzsi Ákos s-a născut în judeţul Harghita în 1962. El este absolvent al Institutului de Mine din Petroşani, cu studii de masterat în Ştiinţe Administrative (Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca).

El şi-a început activitatea profesională la Exploatarea Minieră Şuncuiuş (jud. Bihor), iar în perioada 1996–2007 a fost inspector, inspector şef şi inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

În perioada 2007–2008 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, coordonator al Departamentului Strategie şi Ocupare Forţă de Muncă.

În perioada 2008–2012 a fost deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de sănătate şi secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene.

În mandatul 2016–2020 a fost senator, preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi şi membru în Comisia de muncă al Senatului precum şi trezorier în Uniunea Interparlamentară (UIP).

Derzsi Ákos este vicepreşedinte al Mişcării Creştin Democrate Maghiare din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *