Skip to content
Politică

DESANTUL de la TVR: SERVICIILE siriene, irakiene și saudite au încercat CĂPUȘAREA ei EXCLUSIV

cotidianul.ro

Într-un moment în care spațiul public românesc abundă de scenarii privitoare la „acoperiții” din mass media și din instituțiile statului, un fost președinte-director general al Televiziunii Române – l-am numit pe istoricul și scriitorul Stelian Tănase (demis în septembrie 2015) – susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că, în timpul mandatului său, TVR a fost ținta unui veritabil desant lansat de către serviciile de informații din Siria, Irak și Arabia Saudită. „Scopul era căpușarea TVR și accesul la niște poziții, la niște pârghii”, explică Tănase.

CITIȚI ȘI: Propaganda rusă, din ce în ce mai agresivă. Infiltrare la vârful unei instituții publice

Totodată, istoricul avertizează că, de-a lungul ultimelor luni, propaganda rusească a devenit omniprezentă în spațiul public românesc, atingând paroxismul după comunicatul Departamentului de Stat al SUA și după moartea Majestății Sale Regele Mihai I: „Doar cine nu vrea să vadă nu remarcă intensitatea propagandei Kremlinului, care – repet – este remunerată cu bani grei! Trăim vremuri tulburi”.

Redacția PSnews.ro vă prezintă dezvăluirile lui Stelian Tănase.

Musulmani irakieni, sirieni și saudiți

„Fiindcă se tot vorbește, din ce în ce mai insistent, despre propaganda rusească și despre infiltrarea de agenți în poziții-cheie ale statului român, dar și în instituții media – fiindcă propaganda vizează acapararea unor astfel de pârghii –, vă voi dezvălui o serie de incidente petrecute la TVR, în perioada mandatului meu de președinte-director general al instituției. La un moment dat, biroul mi-a fost asaltat de mai multe persoane care mi-au solicitat să permit angajarea lor la TVR – vorbeau mult, fluturau tot soiul de proiecte… culturale și mai puțin culturale… În fine: cu toții erau musulmani, avuseseră oarece tangențe cu România și proveneau din Irak, Siria sau Arabia Saudită.

Miza: căpușarea TVR

Astfel de persoane s-au înscris în audiență la mine și, nebănuind despre ce era vorba, am purtat, cu unii dintre ei, scurte discuții interesante. Vă dați seama că, finalmente, le-am trântit ușa în nas! Jocul lor duhnea operativ de la o poștă. Sunt convins că erau agenți ai unor servicii din Irak, Siria și Arabia Saudită. Scopul era căpușarea TVR și accesul la niște poziții, la niște pârghii. Plantarea de agenți reprezintă o practică uzuală în rețetarul serviciilor secrete. Doar naivii mai cred că lucurile stau altfel. Când l-am refuzat, unul dintre aceste personaje a devenit agitat, s-a enervat și mi-a reproșat că aș fi «anti-arab». Sunt pro-american, evident, și nici nu cred că ar fi firesc să avem de-a face cu propagandiști cu care, la o adică, te trezești că fac și bombe!

Propaganda Kremlinului: omniprezentă și plătită cu bani grei

În timpul mandatului meu, la TVR nu au existat colaborări cu Federația Rusă – nici nu s-a încercat la mine așa ceva. În schimb, observ că propaganda putinistă este omniprezentă în spațiul public românesc, fapt care ar trebui să ne îngrijoreze. Propaganda Kremlinului e plătită cu bani grei, ceea ce s-a văzut chiar și din avion, cu prilejul comunicatului Departamentului de Stat al SUA, când am asistat cu toții la explozia celui mai visceral anti-americanism. Pe de altă parte, odată cu moartea Majestății Sale Regele Mihai I, am observat, cu stupoare, dezgroparea premeditată a tuturor mizeriilor pe care comuniștii le-au inventat la adresa Regelui, cu largul concurs al Securității și al KGB. Doar cine nu vrea să vadă nu remarcă intensitatea propagandei Kremlinului, care – repet – este remunerată cu bani grei! Trăim vremuri tulburi”, a declarat Stelian Tănase pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “DESANTUL de la TVR: SERVICIILE siriene, irakiene și saudite au încercat CĂPUȘAREA ei EXCLUSIV

  1. Nu contest partea cu propaganda din Est, plătită cu bani grei, de parcă propaganda altora costă puțin… Totuși, că tot văd reprezentanți de genul Domnului Tănase, știm ce hram poartă, nu pot să nu pun o simplă întrebare: dar propaganda Vestului și a Washingtonului cât costă? Nu de alta, dar după anii de ocupație dinspre EST, de tristă amintire, acum ne uităm cu „admirație” la ocupația dinspre VEST. De peste 25 de ani! A unui VEST la fel de lacom și rapace ca și ESTUL, că doar nu vine careva de dragul nostru în România, ci doar să „investească” în prostirea Țugulanului pentru a putea fura în liniște. Ne vom deștepta vreodată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *