Skip to content
Politică

Descinderi de amploare în Capitală și alte 7 județe. Prejudiciul, uriaș

Descinderi de amploare în Capitală și alte 7 județe.

Astfel, polițiștii din Mureș efectuează miercuri 82 de percheziții domiciliare în București și 7 județe, la un grup de persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani, potrivit realitatea.net.

“La data 2 martie a.c., 169 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti”, se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita, prin intermediul unor cetăţeni maghiari, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani.

După înființarea societăților, cetățenii maghiari se întorceau în țara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracțională.

Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *