Skip to content
Sport

Descoperă locuri noi cu un simplu click: Questo, aplicația turismului modern

comunic.ro

Nu călătoresc pentru a ajunge undeva, ci numai de dragul călătoriei. ”, este citatul cu care Ediția de dimineață începe articolul despre aplicația turismului modern

Se numește Questo și are drept scop descoperirea orașelor prin ochii localnicilor, potrivit editiadedimineata.ro

Redacția relatează despre cum patru tineri antreprenori din România și-au unit puterile pentru a crea această aplicație de turism prin care își propun să revoluționeze modul în care călătorul vizitează anumite orașe. Ideea afacerii le-a venit când erau în vacanță la Roma și au dorit să vadă și altceva, nu doar atracțiile turistice ultra cunoscute. Au vrut să întâlnească localnici, să guste din preparatele autentice tradiționale și să vadă locuri pe care un turist în mod normal nu le-ar vizita. Experiența lor a fost una inedită, așa că tinerii s-au decis să-i ajute și pe alți călători să descopere locuri mai puțin cunoscute dar la fel, sau poate chiar mai frumoase.

Claudiu Petria și Alexandru Govoreanu ne-au povestit despre aplicația lor pe care o poți descărca gratuit atât pe Android, cât și pe iOS. București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Sighișoara, Craiova, Timișoara și Iași sunt orașele din România unde aveți la dispoziție trasee pentru a descoperi  locuri misterioase și poveștile din spatele lor. Dacă mergeți în afara hotarelor, Questo pregătește pe viitor și trasee în orașe din Europa, devenind astfel aplicația turistică ce nu trebuie să-ți lipsească în nici o vacanțe.

De curând, Questo a fost desemnată Best Travel App în cadrul evenimentului eTravel Award. În primele 5 luni de la lansare, peste 6.000 de utilizatori au explorat România prin ghicitorile aplicației.

Devin-o și tu un explorator!

Urmăriți videoclipul integral AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *