Skip to content
Sănătate Sport

Descoperire impresionantă în tratamentul acneei

Perfecte.ro

O nouă metodă de tratament poate reduce folosirea în exces a antibioticelor recomandate în cazul acneei, informează publicația online News-medical.net

Cercetătorii de la Perelman School of Medicine, Pennsylvania SUA, au descoperit că un medicament diuretic numit spironolactonă ar putea avea aceleași rezultate ca antibioticele. Spironolactona este în folosită în general pentru tratarea edemelor cauzate de insuficiența cardiacă, ciroza hepatică și nefropatie sau în hipertensiunile arteriale. Cum medicamentul acționează prin inhibarea în mod direct a secreției de testosteron, tratamentul se recomandă exclusiv femeilor.

Antibioticele sunt o terapie standard în cazul pacientelor care suferă de acnee dar în timp, organismul poate dezvolta o periculoasă rezistență la acestă categorie de medicamente.

În cadrul studiului, au fost analizate date culese de la 6684 paciente tratate cu spironolactonă și comparate cu 31,614 paciente cărora li s-au administrat antibiotice. De-a lungul unui an de cercetare, a fost inversate tratamentele pentru 14.4% din prima categorie și 13.4% din cea de-a doua de paciente și s-a constatat că efectele erau identice. Diferențele, explică cercetătorii, constau în costurile reduse ale spironolactonei comparativ cu prețul antibioticelor.

1 comentariu la “Descoperire impresionantă în tratamentul acneei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *