Skip to content
Politică

Descoperire stranie în sicriul unui fost președinte european

mysendoff.com

Citiți în cele ce urmează despre o descoperire stranie făcută în sicriul unui fost președinte de pe continentul european.

Nu mai devreme de vineri, procuratura din Polonia a denunțat vineri faptul că în circa jumătate dintre sicriele exhumate până în prezent după tragedia aeriană de la Smolensk (Rusia) din 2010, inclusiv în coșciugul fostului președinte Lech Kaczynsky, rămășițele pământești ale victimelor au fost amestecate, transmite Cotidianul.ro.

Postul public de radio polonez a informat că procurorul general adjunct Marek Pasionek a prezentat un raport provizoriu al exhumărilor rămășițelor pământești ale victimelor de la Smolensk, unde s-a prăbușit avionul prezidențial în care călătoreau, alături de Kaczynsky și soția sa, 95 de reprezentanți ai elitei politice, militare și religioase a țării.

Toți pasagerii aflați la bord și-au pierdut viața, iar autoritățile poloneze au redeschis ancheta accidentului aviatic pe fondul suspiciunilor că ar fi putut fi vorba de un sabotaj sau de un atentat comis de ruși, teză susținută de membrii partidului de guvernământ Lege și Justiție, prezidat de Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al președintelui mort.

Potrivit procuraturii poloneze, în sicriul lui Lech Kaczynski au fost descoperite rămășițele altor două victime. În total, au fost realizate 27 de exhumări, iar testele ADN realizate asupra a 24 de rămășițe pământești au dezvăluit că două cadavre au fost amestecate, un coșciug conținea doar jumătate dintre rămășițele unei victime, iar în nouă cazuri în sicrie erau amestecate rămășițe umane aparținând mai multor victime.

Exhumările au început anul trecut și este de așteptat să se încheie în 2018. Rămășițele pământești ale lui Lech Kaczynski și ale soției sale Maria, ambii înhumați la castelul Wawel din Cracovia, au fost primele exhumate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *