Descoperire uimitoare privind moartea lui Beethoven, după 200 de ani

Sursa foto: Wikipedia

Analize recente ale ADN-ului din mostre autentificate de păr arată posibila cauză a morții compozitorului Ludwig van Beethoven, după 200 de ani de la trecerea sa în neființă.

Beethoven s-a stins din viață după o boală îndelungată în martie 1827. Țintuit la pat încă de la Crăciunul precedent, a fost atacat de icter, cu membrele și abdomenul umflate, iar fiecare respirație era o luptă.

În timp ce colaboratorii săi se ocupau de sortarea obiectelor personale, au descoperit un document pe care Beethoven îl scrisese cu un sfert de secol mai devreme – un testament în care îi ruga pe frații săi să facă publice detalii despre starea sa de sănătate.

Astăzi nu mai este niciun secret faptul că unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-a cunoscut vreodată lumea a fost surd funcțional. La aproape două secole de la moartea lui Beethoven, o echipă de cercetători a încercat să îi îndeplinească testamentul într-un mod pe care Beethoven nu l-ar fi crezut posibil, analizând genetic ADN-ul din mostre autentificate de păr, potrivit Mediafax.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: