Skip to content
Societate

Deşeurile din Marea Britanie continuă să sosească în România. 26 de containere descoperite până acum

hunedoaraplus.ro

Autorităţile au descoperit până acum 26 de containere cu deşeuri sosite în Portul Constanţa. Ultimul dintre ele a sosit zilele trecute.

Chiar dacă procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au deschis un dosar penal privind importurile acestor deşeuri, containerele continuă să sosească în România.

În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 25 de containere descoperite în terminalele de containere din porturile din Constanţa şi terminalul din Chitila, în data de 17.03.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea, un container expediat de către aceeaşi firmă din Marea Britanie, iar firma importatoare fiind aceeaşi de pe raza municipiului Bucureşti”, transmite Poliţia de Frontieră.

Este vorba despre cel de-al 26-lea container cu deşeuri care a sosit în Portul Agigea în data de 14 martie. La controlul fizic al containerului, autorităţile abilitate în cauză, au constatat că, „deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deşeuri inutilizabile”, adaugă poliţiştii de frontieră. După efectuarea controlului, a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a produselor respective, fiind reintroduse în container pentru a fi expediate în ţara de origine.

În dosarul penal instrumentat de procurorii constănţeni sunt cercetaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani şi un cetăţean britanic, în vârstă de 34 de ani, informează adevarul.ro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exportul sau importul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *