Skip to content
Sport

Desfăşurarea Jocurilor Olimpice, decisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Calificările sunt în pericol

Facebook

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va urma ”recomandările” Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a decide o eventuală amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute la vară, a anunţat, joi, preşedintele instanţei olimpice, germanul Thomas Bach, citat de AFP.

”Vom urma recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, a răspuns preşedintele CIO, la canalul german ARD, unei întrebări legate de o eventuală amânare a JO, dacă OMS o va cere.

Actuala pandemie de coronavirus pune deja ”serioase probleme în concursurile de calificare”, a adăugat Bach.

”Sistemele de calificare sunt în pericol” în unele sporturi şi probe, din cauza anulării competiţiilor, din cauza propagării virusului Covid-19, a mai spus Bach.

Va trebuit să reacţionăm într-o manieră foarte flexibilă”, a explicat şeful CIO, evocând eventuale modificări ale criteriilor de calificare, fără a precizat care sunt sporturile şi probele în cauză.

Sportivii, mai ales din cele două ţări şi regiune afectate în special, trebuie să beneficieze de un sistem ”echitabil în aceste condiţii extrem de dificile”, a concluzionat Bach, conform agerpres.ro.

În ultimele săptămâni au fost emise în mod regulat îndoieli legate de oportunitatea de a menţine Jocurile Olimpice de la Tokyo în perioada 24 iulie – 9 august, urmate la sfârşitul lunii august şi începutul lui septembrie de Jocurile Paralimpice.

Guvernatoarea capitalei Japoniei a asigurat joi că anularea Jocurilor Olimpice este ”de negândit”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a sugerat joi amânarea cu un an a Jocurilor de la Tokyo.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *