Skip to content
Politică

Desfășurătorul CEx-ului PSD: cum se RĂZBUNĂ Dragnea pe Firea, Țuțuianu și Stănescu! EXCLUSIV SURSE

Octav Ganea/ INQUAM PHOTOS

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta, luni, mult trâmbițata evaluare a miniștrilor, remanierile urmând să fie tranșate miercuri, în cadrul CEx-ului.

Potrivit surselor PSnews.ro, șeful PSD-ist Liviu Dragnea este hotărât să impună excluderea baronului de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, să-i retragă sprijinul politic primarului Capitalei, Gabriela Firea (pe care o va debarca de la șefia PSD București) și să-l remanieze pe baronul de Olt, Paul Stănescu, atât din funcția de vicepremier, cât și de la portofoliul Dezvoltării Regionale. De asemenea, liderii care au semnat scrisoarea anti-Dragnea (laolaltă cu cei suspectați că pactizează cu rebelii) au fost excluși programatic (cu foarte puține excepții) de la masa negocierilor. CEx-ul urmează să voteze fiecare remaniere și fiecare nou ministru în parte.

Punctul de fierbere al remanierilor

În pofida ”desfășurătorului” agreat de Liviu Dragnea, să nu uităm că PSD și ALDE se află în plin război din pricina presiunilor execitate de teleormănean cu scopul de a-l remania pe Tudorel Toader, controversatul ministru al Justiției, fiindcă acesta refuză să își asume deja celebra OUG pe amnistie și grațiere. Următoarele două zile sunt esențiale pentru ”soluționarea” acestei probleme, care, în realitate, reprezintă adevărata miză a remanierilor: rocada Tudorel Toader-Eugen Nicolicea, deputatul urmând, potrivit planului clocit la Scroviștea, să facă echipă cu fostul judecător constituțional Toni Greblă, recent secretar general al Guvernului, în vederea impunerii  amintitei OUG, indiferent de consecințele unui astfel de gest extrem. Potrivit surselor noastre, tocmai acest ”punct de fierbere” al remanierilor nu a fost încă rezolvat de Dragnea, iar Tăriceanu nu dă semne că ar fi dispus să facă pași înapoi, ceea ce-l scandalizează pe teleormănean, pe fundalul cursei contracronometru cu dosarul angajărilor fictive.

 Obsesia ”comunicării”

Sursele citate susțin că ”principiul” remanierilor este ”comunicarea” miniștrilor – pe lângă faptul că această marotă nu are nici cea mai mică legătură cu profesionalismul sau eficiența la locul de muncă remunerat cu bani publici (de altfel, orice derapaj PSD-ALDE e prezentat drept o… ”eroare de comunicare”) reprezintă doar o încercare de ”justificare” a noilor trocuri guvernamentale, de notat că o serie de figuri care nu au excelat absolut deloc în ceea ce privește comunicarea rămân bătute în cuie la Palatul Victoria, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, ale cărei gafe, bâlbe și argamatisme au făcut înconjurul Europei. Bunăoară, Rovana Plumb nu comunică niciodată nimic referitor la faptul că România este codașa Uniunii Europene în ceea ce privește atragerea de fonduri (deși este ministru al Fondurilor Europene), dar rupe norii când vine vorba de lăudarea lui Liviu Dragnea sau de criticarea virulentă a adversarilor acestuia.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *