Skip to content
Politică

Desfășurătorul EXECUȚIILOR pregătite de Dragnea: ce îi așteaptă pe Țuțuianu, Firea și Stănescu! EXCLUSIV SURSE

Cotidianul

Războiul intestin din PSD se rostogolește spre paroxism, în condițiile în care Liviu Dragnea și acoliții săi sunt hotărâți să impună excluderea baronului de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și retragerea sprijinului politic acordat primarului Capitalei, Gabriela Firea (ceea ce echivalează cu o excludere), care va fi mazilită de la șefia PSD București. Aceste măsuri se află pe ”desfășurătorul” primului dintre cele două CEx-uri pe care infractorul dublu condamnat Dragnea le va organiza săptămâna viitoare.

Potrivit surselor PSnews.ro, sancțiuni drastice riscă și vicepremierul Paul Stănescu (care, oricum, va fi remaniat), secretarul general Marian Neacșu (Codrin Ștefănescu îi vrea funcția), sau baronii Mihai Tudose (Brăila) și Marcel Ciolacu (Buzău), dacă vor continua să facă front comun cu Țuțuianu și Firea, în cadrul viitorului CEx, și dacă vor lansa în presă atacuri la adresa lui Dragnea&Co.

Ce lideri vor excluderi și sancțiuni

Zilele acestea, teleormăneanul îi ”controlează” pe rebeli la parlamentari, aruncând cu oferte și promisiuni tentante – locuri pe lista pentru Parlamentul European, funcții de secretari de stat, funcții de conducere în comisii sau pe linie de partid ș.a.m.d. –, cu scopul de a menține majoritatea parlamentară și de a diminua fronda. În spatele ușilor închise, principalii susținători ai excluderilor sunt Radu Moldovan (Bistrița-Năsăud), Marian Oprișan (Vrancea), Olguța Vasilescu și Claudiu Manda (Dolj), Ionel Arsene (Neamț), Gabriel Zetea (Maramureș), Dragoș Benea (Bacău) și Dorel Căprar (Arad, i s-a promis portofoliul Apărării). De notat că cei enumerați nu au chiar aceleași animozități și planuri revanșarde, majoritatea dorind ca reglările de conturi să se soldeze doar cu excluderea lui Țuțuianu și executarea Gabrielei Firea. Însă, în condițiile degenerării conflictului, lucrurile pot scăpa de sub control, cu atât mai mult cu cât s-au spus vorbe grele, s-au lansat acuzații de o gravitate exremă și – e de domeniul evidenței – ambele tabere se pregătesc pentru ce este mai rău. De notat că baronul de Vaslui – l-am numit pe Dumitru Buzatu – se opune oricăror excluderi și sancțiuni. Punctul său de vedere este împărtășit de mulți reprezentanți ai CEx-ului care nu au aceleași probleme cu Liviu Dragnea și nu intenționează să se preteze la vendetele acestuia, însă ”pacifiștii” sunt minoritari.

Omul lui Dragnea confirmă

Vă amintim că vicepreședintele Gabriel Zetea (unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea) a confirmat, joi, că se ia în calcul excluderi și sancționări. „După ultima ședință a Comitetului Executiv Național, cu toții am crezut că situația în partid se va calma și că cei care au făcut publică scrisoarea celebră despre care s-a vorbit vreo două săptămâni în România vor înțelege că poziția majoritară în partid este alta. Din păcate, lucrurile nu au intrat pe un făgaș normal, iar disensiunile din interiorul partidului social-democrat continuă. Există, și nu mai putem să ascundem aceste lucruri, există poziții destul de vehemente ale unor colegi președinți de organizații din țară, sau simpli membri de partid, care cer măsuri mult mai dure împotriva celor nu au înțeles votul de atunci din cadrul CEx. Care vor fi aceste măsuri, nu pot să vă spun astăzi, deși unii cer măsurile cele mai dure pe care le poate aplica un partid și măsura cea mai dură este excluderea. Vom discuta care sunt colegii s-ar putea să fie puși în discuție, dar sigur o nouă discuție lămuritoare în interiorul partidului, dar într-un for statutar, este necesară”, a declarat Gabriel Zetea, citat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *