Skip to content
Internațional

Deşi a trecut la doza a 4-a de vaccin, Israelul raportează un număr record de infectări cu COVID-19

Twitter

Israelul a raportat luni un nou număr record de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Potrivit Ministerului Sănătăţii, au fost înregistrate 21.501 de cazuri noi de îmbolnăvire, comparativ cu aproximativ 11.000 de cazuri zilnice raportate în perioada de vârf a celui de-al patrulea val de coronavirus din toamna anului trecut.

Numărul real de infectări este probabil mult mai mare, în condiţiile în care Israelul a relaxat săptămâna trecută măsurile privind testarea. În prezent, doar grupurile cu risc ridicat şi persoanele cu vârsta peste 60 de ani trebuie să facă un test PCR după intrarea în contact cu o persoană infectată cu COVID-19, în timp ce un test rapid antigen este suficient pentru toţi ceilalţi.

Premierul Naftali Bennett a avertizat duminică pe Facebook că în timpul acestui ultim val de coronavirus numărul de israelieni infectaţi cu COVID-19 va ajunge între 2 şi 4 milioane. Potrivit Agerpres, aproximativ 61% din populaţia de 9,4 milioane a Israelului a fost vaccinată cu schema completă, conform cifrelor ministerului, în timp ce circa 320.000 de persoane au primit deja o a patra doză de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *