Deși aparent a pierdut în București, PNL a ieșit întărit din alegerile în Capitală

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Partidul Național Liberal a reușit în Capitală cel mai consistent salt dintre toate partidele politice. Liberalii au acum două primării de sector – primăria Sectorului 6 și primăria Sectorului 1, în condițiile unei validări politice clare.

Astfel, Ciprian Ciucu este marea revelație la nivelul primăriilor de sector, câștigând cu un scor de circa 70%, mai mult decât au luat Daniel Băluță la sectorul 4 sau Robert Negoiță la sectorul 3. În același timp, liberalul George Tuță a reușit cea mai răsunătoare victorie de sector, învingând-o pe Clotilde Armand, cea mai vizibilă exponentă a userismului în București și una dintre cele mai cunoscute figuri ale USR la nivel național.

Primăriile de sector au bugete consistente, iar cei doi primari liberali de sector au acum șansa de a lucra în tandem pentru dezvoltarea zonei de nord-vest a Capitalei.

În același timp, în ciuda înfrângerii lui Sebastian Burduja, PNL devine exponentul clar al dreptei în București, luând locul USR, care și-a pierdut ambii primari de sector. Observatorii politici au remarcat faptul că scorul politic al USR-PMP-FD în Consiliul General al Municipiului București este doar expresia victoriei lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei și nu reprezintă nici pe departe o validare a USR în Capitală.

De asemenea, PNL devine acum jucătorul cheie în București, putând influența majoritatea în viitorul Consiliu General al Capitalei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: