Skip to content
Societate

Deși în scenariul roșu, Poiana Brașov este plină de turiști

În Poiana Brașov s-au format iarăși cozi uriașe la instalațiile de tansport pe cablu, iar locurile de cazare în stațiune sunt ocupate în proporție de 80%, informează B1 TV. Este aglomeraţie peste tot chiar dacă orașul de la poalele Tâmpei este în scenariul roșu, cu o rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori. În pofida restricţiilor şi a pericolului de infectare, turiştii au umplut staţiunea la fiecare ninsoare.

Așa a arătat aproape în fiecare zi Poiana Brașov de când s-a deschis sezonul de schi: cu cozi mari la instalațiile pe cablu și oameni care așteaptă zeci de minute, umăr la umăr.

Dimineață, la prima oră, la telegondola din Poiana Brașov s-au format cozi de peste 500 de persoane. Imediat au ajuns și jandarmiii şi poliţiştii locali care i-au atenţionat să păstreze distanţarea socială şi să poarte corect măştile de protecţie.

Afectate de scenariul roșu sunt restaurantele din stațiune care nu fac parte din hoteluri sau pensiuni. Cu excepția a două săptămâni, când au putut primi turiști la 30% din capacitate, au stat închise încă din octombrie.

Hotelierii spun că, deşi suntem încă în pandemie, încasările sunt mai bune în această lună faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *