Skip to content
Societate

Deși sunt pedepsite sever, amenințările false cu bombă se înmulțesc în România. Cine sunt autorii „glumelor”

Inquam Photos / George Călin

Două alerte cu bombă în fiecare săptămână. Din ce în ce mai des, autoritățile statului sunt puse pe jar de indivizi inconștienți, care sună și spun că au plasat pachete suspecte în locuri aglomerate. Chiar dacă întotdeauna sunt indicii că apelul este fals, niciodată autoritățile nu lasă lucrurile așa, potrivit Digi24.

Clădirile sau locurile publice pomenite de apelați sunt evacuate, iar pirotehniștii scotocesc fiecare colț. În ultimele zile, două astfel de alarme au blocat o stație de metrou și activitatea celei mai mari instanțe din țară.

De cel puțin șapte ori pe lună cineva sună la 112 și amenință. Întotdeauna apelurile sunt scurte, durează maximum 30 de secunde. Apelanții spun că au plasat bombe în locuri foarte aglomerate.

În Capitală sunt cele mai multe cazuri – un mall din Sectorul 2, Primăria Sectorului 2, Tribunalul București, stația de metrou Eroilor, Curtea de Apel sunt cele mai recente locuri care au fost vizate de astfel de anunțuri. Întotdeauna amenințările sunt luate în serios. O armată de oameni se mobilizează și intervine.

45 de amenințări s-au înregistrat anul acesta, 21 în București.

Fără excepție, autorii sunt identificați și prinși. Cei mai mulți sunt copii ori persoane cu probleme psihice. Pedeapsa poate ajunge la 10 ani de închisoare, iar instanța îi poate obliga să achite costurile intervențiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *