Skip to content
Politică

Despăgubiri de la statul român de 29 de milioane de euro. Un arădean își cere drepturile la CEDO

Viorel Lazăr s-a judecat ani la rând cu ANAF, iar acum merge la CEDO, după ce procesul s-a încheiat la Curtea de Apel Timișoara, fără însă a se acorda despăgubiri, deși instanţa a admis toate cererile legate de controalele Finanțelor, de la care au pornit problemele companiei.

Arădeanul Viorel Lazăr a decis să investească în România banii pe care i-a strâns cât a lucrat în Germania. El a deschis compania Lazăr & Sohne, de precesare carne, care a ajuns în pragul colapsului din cauza unor procese intentate de ANAF, dar care s-au finalizat toate în favoarea sa.

Problemele au început în urmă cu patru ani, după ce ANAF a verificat activitatea firmei sale, i-a imputat un prejudiciu și i-a blocat conturile, punând, totodată, sechestru pe terenul societăţii, pe utilaje și pe mașini, potrivit evz.ro.

Totul a pornit de la faptul că firma arădeanului a achiziționat carcase de porc de la o firmă din Oradea, și a fost acuzat de evaziune fiscală, deoarece furnizorul nu și-ar fi achitat taxele la stat. Controalele ANAF care au urmat nu au descoperit probleme în compania omului de afaceri din Arad, dar cu toate acestea conturile nu i-au fost deblocate și nici sechestrul asigurator ridicat, ceea ce i-a redus producția la 5%.

„În ultimii trei ani, 95 la sută din firmă a fost distrusă din cauza celor de la ANAF. Drept urmare, am decis să solicit despăgubiri statului român. În anul 2013, înainte să avem problemele cu ANAF-ul, aveam o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro pe an. Aşa că cerem despăgubiri de 29 de milioane de euro. Suma a fost calculată de către cei de la Contabilitate, iar calculul se bazează pe creşterea cifrei de afaceri din anii în care am produs din plin. Noi trebuia să ajungem la o procesare de 40 de tone pe zi, nu 2 tone pe zi, cum e acum”, explică omul de afaceri, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *