Skip to content
Puterea Știrilor Video

Despre dubla măsură a lui Dacian Cioloș. Președintele Senatului: M-aș fi așteptat să ceară eliminarea pensiilor speciale și pentru europarlamentari

Inquam Photos / Octav Ganea

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului și fost ministru al Justiției, a declarat la ”Puterea Știrilor” că, înainte de a solicita abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari, Dacian Cioloș (USRPLUS) și Eugen Tomac (PMP) ar trebui să ceară în Parlamentul European eliminarea pensiilor speciale pentru europarlamentari, cei doi fiind eurodeputați.

„Pensia specială o dobândești dacă faci o cerere în acest sens, dacă ai cel puțin un mandat întreg sau dacă soliciți acest lucru, pentru că sunt foarte parlamentari, deputați și senatori care nu au cerut niciodată această pensie specială. Cererea se face când ai 65 de ani. Sunt trei condiții pentru aceste pensii: să ai un mandat întreg, să faci o cerere și să ai vârsta de 65 de ani. Le dorim sănătate tuturor să ajungă la 65 de ani, să decidă atunci dacă au nevoie de această formă de pensie, dar sunt convins că până vor ajunge cei care sunt astăzi în Parlament să aibă vârsta de 65 de ani, și aici mă refer la cei care sunt mai tineri, legea se va schimba”, spune Cazanciuc.

Acesta susține că parlamentarii din USR nu vor putea beneficia de pensii speciale pentru că nu au mandat întreg.

„Nu au mandat întreg și nu au decât să renunțe la vârsta de 65 de ani la pensia specială, dar sunt convins că se va găsi o formulă prin care aceste pensii vor fi impozitate după alegeri. Preocuparea asta a USR-ului este strict pentru parlamentari, nu l-am văzut ieri pe domnul Barna să vină cu impozitarea altor categorii de pensii speciale. M-aș fi așteptat, spre exemplu, ca domnul Cioloș să ceară în Parlamentul European eliminarea pensiilor speciale pentru europarlamentari.

L-am văzut pe domnul Tomac foarte activ cu pensiile parlamentarilor. Domnule Tomac, cereți la Parlamentul European, mergeți mâine la Parlamentul European și spuneți-le: Eu Tomac, demisionez în ultima zi a mandatului. Mi se pare incorect ca un parlamentar european să aibă pensie specială, care nu este mică, este mai mult decât dublul dispozițiilor din România”, a conchis social democratul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *