Skip to content
Opinii & Analize

Despre gay și lesbiene. Fără perdea electorală

De vreo două săptămâni încoace, în mentalul românilor se introduce, sacadat și subliminal, fix ca o picătură chinezească, mesajul că “trebuie să fim toleranți și deschiși legislativ pentru minoritățile sexuale”. Adică mai pe româneste, dacă Ion îl țucă pe gură pe Gheo sau Mărie fuge în șură cu Vetuța, ar trebui să ni se pară normal. Şi dacă, până la urmă, unii dintre ei simt că sunt suflete pereche, atunci primarele ar trebui să facă bine să îi și cunune, iar preotul satului măcar să se prefacă discret că nu îi vede. Cam așa ar putea rezona discursul recent al președintelui Iohannis, întărit de ambasadorul SUA și trimis spre analiză Curții Constituționale, în subconștientul unei comunitați rurale, să zicem din Teleorman. Iar în continuare o să vedeți că nu am ales întâmplator  județul cu pricina, la fel cum nici întâmplătoare nu cred că este polemica iscată pe seama acestui fenomen.

La nivelul Uniunii Europene, 18 state din cele 28 au acceptat căsătoriile între persoane de același sex. Iar încă trei dintre cele rămase, acceptă măcar parteneriatul civil, considerat oarecum primul pas în sensul acceptării cuplurilor gay. În acest context, era de așteptat ca lobby-ul european să forțeze nota, pentru ca același lucru să se întâmple în toate statele Uniunii. Deci era previzibil ca și România să fie pe listă. Iar ce moment mai bun se putea alege, decât acela în care plaiurile mioritice sunt conduse de un premier si un președinte extrem de sensibil la semnalele venite din Vest. De-asta cred că sintagma “Bate fierul cât e cald!” este al naibi de valabilă pe cazul de față.

Numai că, ce te faci când ideile venite de la Bruxelles riscă să arunce în aer o bună parte din electorat, fix cu o lună înainte de alegeri?! Căci doar un naiv nu ar întelege cât de greu le este românilor, un popor mult mai tradiționalist față de altele din UE, să digere peste noapte o astfel de lege. Cum opțiunile sunt puține, probabil că faci ceea ce a făcut și Iohannis: mergi înainte, asumându-ți riscurile. Mai pierzi ceva în stânga, câștigi ceva la dreapta și te pui bine cu europenii, de unde la final speri să și ciugulești ceva substanțial, prin proiecte finanțate.

Până aici, toate bune și frumoase. Dar ce te faci, când la cotitură te pândește o hienă precum Liviu Dragnea, gata să sfâșie o halcă electorală mai mare decât te-ai fi așteptat? Am văzut cu toții reacția fulgerătoare a șefului PSD, venită imediat după discursul lui Iohannis. Cu o dibăcie specifică unui animal politic, Dragnea s-a uitat galeș în camerele de filmat și a încercat să le transmită românilor ce mult preț pune el pe conceptele de “căsătorie tradițională” şi “învățături ale Bisericii Ortodoxe Române”. Iar pe mulți probabil că i-a și atins la o coardă sensibilă, crezând că personajul cu pricina chiar e unul evlavios. Deci taman bun de votat. Și uite așa a punctat teleormăneanul, exact pe principiul unei alte vorbe de duh: “Afară-i vopsit gardul și-năuntru…leopardul!”. Căci nimeni nu s-a mai gândit că politicianul ce glăsuia candid și evlavios era taman unul care abia ce a călcat în picioare Sfânta Taină a Căsătoriei, părăsindu-și Bombonica anul trecut. Sau și mai rău, asta dacă ar fi să dăm crezare tabloidelor, avea chiar obiceiul să nesocotească frecvent Porunca a 7-a din Biblie (Să nu preacurvești), încă din timpul mariajului cu pricina. Dar probabil că șeful PSD mizează pe o știre apărută recent și care spune că în tot Teleormanul nu mai există o Librărie! Cum județul e de departe și pol al sărăciei, nici Internetul nu  prea bate în casele amărâților. Așa că oamenii sunt probabil nevoiți să il creadă pe Dragnea, când le explică gingaș despre tradiție, valori, autostrada București-Alexandria și alte minunații care pot veni doar dacă ei merg la vot… Iar cum numărul amârâților din Teleorman e sigur mai mare decât cel al minorităților sexuale, se poate spune că șeful PSD i-a luat fața lui Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *