Skip to content
Opinii & Analize

Despre legi imbecile si cine are nevoie de ele

Spectacolul plimbării personajului Gabriel Oprea la parchetul anticoruptie a scos la iveală ridicolul unei legi proaspăt emise de alesii neamului. Si care nu are nicio legatură cu vinovătia sau statutul de victimă in care ar dori să pozeze fostul ministru de Interne. Vorbim de o lege idioată, care dă dreptul presedintilor de partide parlamentare să primească pază permanentă de la SPP. In baza legii cu pricina, ticluită pe sest si promovată pe blat la Camera Deputatilor, personaje precum Oprea sau orice lider care conduce un partidulet cu reprezentare in Parlament, pot să ceară si să primească pe ochi frumosi, cel putin un ofiter al serviciului de Protectie si Pază, pe post de baby-sitter.

Ca urmare a legii proaspăt date, am asistat vineri dimineată la un spectacol ridicol. Omului pe care DNA il chema să explice cum ar fi abuzat de coloană oficială si antemergător vreme de un an de zile, i se făcea acum partie printre jurnalisti de către un SPP-ist. Care, generalistic vorbind, fără să anticipăm in vreun fel verdictul pe cazul Oprea, poate că era momentan la cheremul unui potential infractor. Si toate astea se intamplă pe banii romanilor.
Din categoria legilor imbecile mai face parte si cea care dă dreptul alesilor necondamnati definitiv să candideze. Chiar dacă faptele pentru care sunt trimisi la instente sunt clare ca lumina zilei. Si astfel să ceară votul unora, care de multe ori habar n-au pe ce pun stampila. La localele din 2012, actul normativ de care vorbim a născut monstrii. Primarul din comuna Măgurele, spre exemplu, a fost săltat de mascati, in urma unui flagrant derulat cu cateva zile inainte de alegeri. Dar asta nu l-a impiedicat pe individ să apară pe liste si, evident, să si castige primăria, din nou. La fel a făcut si colegul lui de la Jilava. Ati citit bine, doar că nu e vorba de Penitenciarul Jilava! Primarul Mladin al comunei Jilava a băgat arest preventiv vreo jumătate de an, dar pentru că nu venise condamnarea definitivă, si-a mai tras linistit un mandat in fruntea urbei.

Si dacă tot se poate, pentru că alesii neamului sunt ocupati cu lucruri mult mai importante decat să corecteze aberatii de acest gen, as face o recomandare. Fiindcă multora le lipsesc din peisaj, fie si pentru circul pe care il produceau, ii rog pe domnii Vanghelie, Mazăre, Popescu “Piedone”, Oprescu, Chiliman si era să uit de iubăretul Nichita de la Iasi, să nu ne dezamăgească si sa meargă cu tupeu la localele din acest an. Mai ales că partidele isi storc creierii de anul trecut si nici că au găsit altii mai buni să-i nominalizeze. Speculand efectele unei alte legi imbecile, cea privind alegerea primarilor intr-un singur tur, distinsii domni enumerati ar castiga “en fanfare”. Iar apoi, pană Justitia isi face mersul ei, in pas de melc obosit, să isi pună si alesii penali ordine in hartiile răvăsite la descinderi de mascati.

1 comentariu la “Despre legi imbecile si cine are nevoie de ele

  1. Cu tot respectul pentru domnul Bucura, cu prima parte a comentariului sunt total de acord, dar cu urmatoarea nu. Sa ma explic. In orice stat de drept (adevarat, nu masluit ca statul nostru de drept), afirmam cu totii ca un cetatean este vinovat doar atunci cand impotriva sa este pronuntata o sentinta definitiva si irevocabila a unei instante judecatoresti. Si oricat de penibile par (si sunt) situatiile invocate, respect prea mult dreptul la prezumtia de nevinovatie ca sa renunt, fie si formal, ca simplu cetatean, la acest lucru. Cu atat mai mult cu cat prin abuz direct sau prin acte limitrofe acestuia (cum ar fi denuntul calomnios) pot fi trasi pe dreapta oameni politici, existenti sau virtuali, nevinovati. Si poate fi folosita justitia, prezumand ca ea ar fi chiar libera si independenta, in sustinerea implicita a unor acte de vendeta politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *