Skip to content
Opinii & Analize

Despre mentalități, despre frică, despre ură, despre sărbătoare, despre trecutul și despre viitorul României

Doream inițial să dau public acest editorial înainte de alegeri pentru că mă gândeam că dacă va ieși Ponta va fi în zadar să mai apară, va fi doar o critică ștearsă a de ce nu s-a reușit. Am avut încredere însă în Klaus Iohannis și am decis că această post analiză va avea cu adevarat impact după. Mă bucur că am făcut această alegere și sper să aveți răbdarea să o citiți, pentru că spune multe despre noi.

România a arătat aseară că are un spirit civic puternic, că se poate mobiliza, că poate face față noilor forme de manipulare pentru că „toate-s vechi și nouă toate”. Ieri am lăsat bucuria concetățenilor mei să se manifeste. Am simțit că am câștigat o luptă până și eu, dar nu este lupta pe care credeți că am câștigat-o.

Nu este lupta cu comunismul, nu este lupta cu hoții, este o lupta mai aprigă și mai greu de dus, o luptă cu noi înșine, o luptă cu lipsa noastră de încredere, o luptă pe care noi ca popor, încă imatur, o tot ducem și de data asta am câștigat-o.

Radioul era demult principala formă de mobilizare a oamenilor. Acum omul ascultă radio în medie 3 secunde pe fiecare post. Da, atât de grăbiți suntem. Prohodul televiziunilor e cântat deja de 5 ani, dar a fost nevoie de o nouă palmă. Ca mase de oameni, suntem mult mai inteligenți și mult mai puternici decât ne cred ei. Le-am arătat că nu vrem să înghițim mizeriile lor. Contează că a ieșit Iohannis, dar ce contează mai mult e că a ieșit cu un vot masiv, cu o legitimitate inegalată în UE în acest moment. E un semnal de forță pentru afară.

Europa e bătrână și leneșă, vrea să lucreze 2 ore pe zi, eventual și pe salariu de 5000 de euro. De fapt să-i spunem pensie. Europa nu mai luptă, Europa a lăsat forța pe mâna americanilor, care apropo, sunt nemulțumiți că luptă singuri. E un context în care avem nevoie de o Românie exactă în mișcări și curajoasă și nu, nu mă refer doar la conducători.

De ani de zile mă întreb de ce nu merg lucrurile aici și afară merg. Mulți acuză românii de prostie, de hoție, și nu e așa. Nu asta e problema, și ei sunt proști, și ei fură, ba ei și omorâ. Românul are o singură problemă care-l face disfuncțional: frica. Frica asta are ca efect vorba multă și dacă asta vine scrisă de mine, care vorbesc non-stop, ceva adevăr trebuie să aibă. „Vorba lungă, sărăcia omului „, și suntem mai săraci.

Ce-mi doresc eu de la noul președinte? Să-l văd mai puțin, deși și el și soția lui sunt o plăcere de privit, neavând aspectul balcanic contorsionat al celor care ne-au tot condus până acum. Oamenii urâți sunt răi, pentru că omul relaxat care zâmbește frumos nu va fi niciodată urât. Aș vrea să respecte Constituția, carte sfântă pentru un ateu ca mine care în Biblie nu se poate refugia, carte sfântă care a fost călcată 10 ani în picioare.

Votul meu a fost călcat în picioare, iar votul meu s-a răzbunat duminică seară. Nu cred că va curge lapte și miere însă cred că vor curge mai puține cuvinte, vor fi mai puține certuri și cred că se va consuma mai puțin timp inutil cu Iohannis președinte. Lumea va avea în sfârșit timp să-și vadă dracului de treabă! „Peștele de la cap se-mpute „, ura sădită la vârf de Traian, de B1, de Pore și dusă cu fală mai departe de Antena 3 și de Ponta pare că măcar că se va diminua, dacă nu chiar a luat sfârșit. Am obosit toți: și eu, și voi, și ei.

Deci, Klaus Iohannis, noul meu președinte, deși mulți te-au criticat că vorbești puțin, eu asta apreciez. Să nu te pună necuratul să vorbești prea mult, că mă vei găsi din nou în stradă! Du-te unde trebuie să faci prezentă, atrage în liniște niște fonduri cum ai atras pentru Sibiu și eu sunt mulțumit. De guvernul Ponta ne ocupăm noi, că noi l-am votat, să nu faci din asta treaba ta: nu e.

Și totuși de unde vine vorbăria asta inutilă? De unde vine graba asta a tuturor românilor, mereu agitați, mereu pe fugă, și care dacă trag linie la sfaristul zilei n-au făcut nimic? Din latinitate oare? E oare genetică? Nu, că dacii era dârzi. Am fost și eu fricos, dar nu mai sunt, deci e ceva care se poate educa.

Când nu ai răbdare să faci ceva sau ți-e lene, încerci să justifici lipsa de acțiune cu vorbe, începi să ataci. Da tu, cu tine vorbesc! Când ți-e frică, cauți scuze cu vorbe. Când nu ai argumente folosești vorbe dure și ataci la persoană. Când ai un complex de inferioritate ca nație, faci multă gălăgie. Poporul român e un dulău destul de mare, nu e St. Bernard, nu e Rottweiler, e însă un ciobănesc, e destul de mare, e printre primii în UE, dar se comportă ca un bichon agitat, care latră mult ca prostul, mai ales când vede câini mari. Suntem un popor mare, președintele nostru are acum o legitimitate imensă, e timpul să nu ne mai simțim cățeluși, când de fapt suntem un dulău de talie medie spre mare, și e timpul să ne comportăm ca atare: cu calm, cu curaj și cu încredere. Cât timp cât tu nu te respecți pe tine și nu ai încredere în tine, de ce te aștepți ca alții să aibă ? De ce ești nemulțumit că te ignoră când faci tot posibilul să fii ignorat? De ce nu lupți și doar faci gălăgie? Ciobănescul latră la lupi și e timpul ca și noi să lătram rar, doar atunci când vine lupul, dar să lătram toți.

Un alt defect românesc, care vine tot din vorba multă, e că românii nu știu să lucreze în echipă. Tot ce fac e să dea vina unii pe alții, să se acuze reciproc de incompetență deși toți greșim. Dacă greșește altul însă, cum dracului și-a permis, imi pierde mie timpul, dar solidarule, vezi că și tu pierzi timpul altora, unora ca mine, care însă te iartă. Politicienii noștri sunt la fel, modelați după chipul și asemănarea noastră, doar noi îi punem acolo.

Dacă nu ai luat țeapă în bani, nu-ți mai bate capul. Sunt peste 6 miliarde de oameni pe planetă, din care 5.9 miliarde de proști. Nu-ți ajunge timpul de la începutul universului să te cerți cu ei și să le demonstrezi că sunt proști. Dacă tot e ziua clișeelor la mine, mai dau un proverb, ” câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia”.

Românii pierd prea mult timp să spună cât de buni sunt, să încerce să-și demonstreze valoarea prin cuvinte sau cântece, încât nu le mai rămâne timp sa și facă performanță. De-aia am votat cu Klaus Iohannis, pentru o altfel de liniște decât oferea Ponta. Am respectat la Klaus Iohannis că a evitat atacurile într-un mod care mie mi-ar fi fost încă imposibil.

Toți ați cerut reacții dure de la el, voiați meci de box, dar nu v-ați gândit că dacă Klaus Iohannis intră în acest joc, devenea fix ca ei și noi parcă ne doream altceva. N-ar fi fost o victorie adevărată, ar fi fost o victorie românească presărată cu puțină tristețe. Nu v-ați săturat limbaj de cartier? Ba se pare că da, și asta mă face fericit și vă felicit. Cum toată România s-a înrăit cu Băsescu în frunte, cred că se va liniști și își va face treaba cu Iohannis în frunte. Vom vedea în viitor, în ultimele 2-3 zile însă Klaus a fost impecabil.

Acum o săptămână vorbeam cu colegul meu de trupă și îi spuneam că eu sunt sigur că va ieși Klaus Iohannis, am și dat un 52-48, 53-47 cu prezență de peste 60%. De ce n-am zis public? Pentru că îmi doream românii mobilizați. Se pare că românii se mobilizează serios doar când e să piardă, doar înainte de deadline, doar înainte de examen. Încă ceva la care și eu, și voi, trebuie să lucrăm, încă ceva ce sper să învățam de la etnicul german. Îi spun etnic german pentru că nu e neamț, cum nici eu nu-s ungur deși mă cheamă Jakab. Suntem români, dar suntem români veniți din lumi diferite.

Toți ați votat Iohannis, dar nu ați crezut că va câștiga sau mai degrabă v-a fost frică să sperați prea mult. N-ați observat că de câte ori fugiți de dezamăgire sunteți dezamăgiți, că de câte ori fugiți de durere suferiți? Fuga, frica și blazarea nu sunt o soluție, sunt problema, soluția e curajul și lupta. Toți ați făcut asta, și asta s-a văzut într-un sondaj de acum o săptămână, sondaj care m-a făcut să vreau să scriu acest editorial.

Intenția de vot era de 55%-45% în favoarea lui Ponta, dar asta știți. Alt procent mi-a atras însă atenția: peste 80% din români, în același sondaj, ziceau că președinte al României va fi Victor Ponta. Cu alte cuvinte, aproape 60% din votanții lui Iohannis ziceau că va ieși Ponta. De ce? De frică să nu greșească, de frică să nu fie dezamăgiți. Eram și eu așa, și în job, și în relații. Eram fricos, gelos, defectuos. Am avut norocul să mă schimb. Acum o săptămână eram absolut convins că va ieși Iohannis, ba chiar cu atâția ani de matematică și de statistică în spate am nimerit și procentele cu o exactitate destul de mare. Eu nu mai pot să votez și să nu cred cu adevărat în ce votez, nu mai pot să fac de fapt nimic fără să cred cu tărie în ceea ce fac. Decât să fac în scârbă, mai bine nu mai fac și economisesc și timpul meu și timpul altora.

De ce dragi români sunteți atât de fricoși? De ce sunteți ATÂT de pesimiști? Vă gândiți oare că fix acest pesimism vă taie puterea de luptă, vă taie șansele să o duceți mai bine? Acum e timpul să critic un proverb, paza bună nu trece primejdia rea, atacul bun trece primejdia rea, acțiunea și reacțiunea. De ce stați în relații care nu mai merg, care vă fac rău, fie ele amoroase, de muncă sau politice? Psihologii zic că din comoditate. Nimic mai greșit, comoditate înseamnă confort.

Unde e confortul când suferi, când te fură, când te umilesc, când te exploatează, când te înșeală, când te manipulează și tu TACI? Confort e să stai pe canapea să lenevești în timp ce te uiți la „Trădați in dragoste”, emisiune cu o producție care costă mai puțin decât televizorul tău 4K, că așa ai chef. Comoditate nu e să faci două ore cu mașina până la muncă când ai stație de metrou lângă tine. Comoditate nu e să stai ani de zile în relații interumane care te distrug, fie ele acasă, la muncă, sau în politică. Nu e lene, nu e comoditate, e lașitate, e cea mai dăunătoare formă de frică, care te macină și te înrăiește. Și da, o națiune fricoasă vorbește mult, caută scuze să justifice eșecul relațiilor, dar face puțin. Voi ați atras acești conducători până acum, și poate unii ar fi fost buni, dar au fost slabi, iar voi cu neîncrederea voastră i-ați tocat, i-ați măcinat, i-ați corupt.

Mi-ați arătat însă că v-ați prins și voi, din ce în ce mai mulți dintre voi. E timpul să învățam să credem cu forță în ceea ce facem, chiar dacă șansele sunt mici, să luptăm, să ne asumăm riscuri, și uite, uneori câștigăm. Ce ai câștigat nici nu contează și nu contează nici că ai pierdut de 10 ori, de 100 de ori, că ai luat țepe, că te-au înșelat iubite. Atunci când câștigi după ce ai luptat, sentimentul e atât de înălțator încât te va motiva dumnezeiește și te va propulsa mai mult decât te-au tras înapoi sutele de eșecuri.

Și de-asta vă scriu asta fix acum, acum cât înțelegeți acest sentiment, acest sentiment pe care eu îl am și atunci când ascult un mare muzician și mă înalță. Așa trebuie să vă trăiți toată viața, logic, cu încredere și cu curaj. Așa au succes și cei de-afară, nu-s mai deștepti, dar își asumă riscuri, pierd, muncesc și mai mult și într-un final câștigă. Suntem cetățeni europeni, e timpul să nu ne mai fie frică de succes și de schimbare, și să nu ne mai fie frică de umbra noastră sau de scheletele din dulap.

Dacă nu o să vă mai fie frică, toată frustrarea, toată răutatea și toată ura se vor disipa, iar tonul se va domoli. Președintele urii a pierdut și pleacă curând. Televiziunea urii a pierdut. Se poate.

18 comentarii la “Despre mentalități, despre frică, despre ură, despre sărbătoare, despre trecutul și despre viitorul României

 1. Bine bozgore, si acum ia-ti „presedintele”, tu si ceilalti hipsteri si bagagi-vi-l adanc undeva! Dupa care postati pe facebook. Papagalul asta patetic al vostru, nu va fi in veci presedintele meu si al inca vreo sase milioane de romani. Va asteptam cu drag in strada! Schuss.

  1. X-man…majoritatea a decis…ca tu ai decis ca Iohannis sa nu fie presedintele tau e decizia ta…nu am priceput in schimba ultima fraza cu va asteptam cu drag in strada in schimb…poti sa o detaliezi?

   1. Desigur, iubire. In strada, adica pe terenul vostru, locul unde vi se termina facebookul si continuati propaganda pedelista. Schuss si tie cat si tuturor marilor inaintasi „liberali”: Blaga, Videanu, Anastase etc. Numai „personalitati” de o mare probitate morala, care au facut un mare bine tarii si poporului asta exact cand tarii si oamenilor le era mai greu: au furat de au rupt, spunandu-le insa fraierilor ca asa e la criza, unii fura iar altii raman fara joburi si fara venituri.
    Probabil ca pentru bunastarea astora si pentru manipularea pe care o practica aceste relicve cu adevarat comuniste, au murit niste fraieri in ’89. Pentru idiotenia de noaptea mintii cum ca: „ciuma rosie”o sa duca tara in… China” – intr-adevar, o sa ia tara in spate si o sa fuga cu ea pana la Beijing.
    Si pentru nesimtirea fara margini a unora, de a iesi in strada si a se comporta ca niste stapani fata de ceilalti care au indraznit sa aibe o alta optiune decat ei, decat voi.
    Asadar, daca e nevoie sa mai detaliez, poate ca va trebui sa va asteptam in strada pe toti si sa va detaliem personal, om la om, pana intelegeti. O haita de gaini decerebrate, care face alegeri in functie de „tendintele” de pe facebook, nu are caderea sa se erijeze in „diktatul strazii” fara sa suporte consecintele.
    Capisci?

 2. In principiu ai dreptate, dar sa nu uitam ca Johannis nu a ajuns singur acolo. Deja figuri sinistre roiesc in jurul lui si-l intreaba: pai si noi, ciolanul nostru cand ni-l dai? Vrem functii, vrem putere, vrem sa revenim pe pozitii din care sa furam, ca de aia ne-am luptat. Desi nu l-am votat pe Johannis, am speranta ca poate fi capabil sa redea functiei prezidentiale valoarea terfelita de predecesorul. Cred ca are puterea sa se ridice deasupra luptei politice care ne toaca viata de ani de zile. Cred ca poate sa fie un presedinte rational, integru, neutru si mai ales constructiv. Trebuie sa aiba puterea sa le spuna celor ce l-au sprijinit: multumesc, m-ati ajutat, dar acum sunt Presedintele Romaniei si trebuie sa gandesc in interesul national. Daca va reusi asta, va avea simpatia si a unei mari parti si din cei 45% care nu l-au votat. Daca nu, vom continua circul, unii infierbantati de B1, ceilalti de A3.

 3. mai, puie monta, tocmai iti sarbatoresti sfirsitul. Voi, puiemontezii, ati fost „activati” pe FB chiar importriva voastra, a crezurilor voastre. Iar acum, nemaifiind utili, nu veti mai primi „drogul” pe FB, Campania s-a terminat, Blaga nu mai plateste, deci veti ajunge ceea ce ati fost intotdeauna: nehotaritii din sondajele de opinie. Sau si mai exact naucii din societate, loserii. Nu perdantii aia din teleorman – saraci, batrini, bolnavi – a caror extinctie fizica o visati in speranta unei redistribuiri a banilor catre voi, tineri, studii superioare, urbani, ci perdanti asa cum sinteti voi: manipulabili, dezinteresati, ratati professional, plini de ura, dar incapabili sa stiti de ce uriti si pe cine uriti de fapt. Ati fost adusi la viata prin marketing politic, ca sa votati – „nu politic, ci cultural” un candidat „antisistem” din sistem, generat chiar de sistem pentru voi si care va avea drept principal grija sa preserve sistemul si sa se ingrijeasca de un lucru elementar: Romania sa nu depaseasca jaloanele stabilite, sa nu-si porneasca economica, sa se intoarca la FMI etc. etc. Ce americani, puie monta? Ce fonduri? A tras Puie Klaus fonduri? Adrian Nastase I-a „tras” acele fonduri… Oare de ce-mi pierd timpul pe aici?…

 4. Dorule, ai dreptate, dar fix asta inseamna politica de cand exista politica. Vezi Lincoln a lui Spielberg. Orice ar fi fost votat, are niste cercuri de influenta in spate. Alternativa istorica e cu comunismul, si prefer sincer aceste cercuri de influenta. Si in spatele lui Ponta erau, si erau si mai nasoale. Macar aici sunt nasoale in proportie de 70%, nu de 95% ca la PSD.

  1. Da? Ia sa vedem:
   1. Intre ideologia comunista si ideologia fripturista, alegeti fripturismul. Excelent. Ziceti-mi si mie un fripturist care si-a luat un spargator de gheata in cap pentru convingerile lui, just for fun.
   2. Cum ati calculat dvs. procentele de nasoi din spatele lui Johannis, respectiv Ponta, de nu v-a dat cu zecimale? Videanu, Pinalti si Blejnar cam cat fac impreuna, ma rog?
   3. Lasati vrajeala. Independent de cine a votat, cum a votat, sau de cati au luat pe spinare bastoanele carabinierilor sau cuirasierilor, indiferent de cine plange si cine rade azi, o realitate va ramane vreme de 5 ani: destinul Romaniei e in mana unui individ care n-a aratat nicio clipa c-ar avea habar sau c-ar avea creier. Daca SUA isi pot permite sa dea politica externa pe mana unui cretin bolovanos ca John Kerry, Romania nu poate. Simple as that.

  2. 1. esti slab pregatit gramatical … poate, „oricine ar fi fost votat, are niste cercuri de influenta in spate” !
   2. dacat tu crezi ce vezi intr-un film, fie el regizat si de spielberg, acum inteleg de ce toti „tinerii” au iesit in strada la un ordin dat pe facebuci! … sunteti exact asa cum credeti ca nu sunteti: MANIPULATI!

  3. De acord, mai ales ca nimeni nu reuseste cu adevarat singur nimic, e doar o himera in politica. DAR, dl Johannis poate acum, de la nivelul functiei sale sa le spuna Pa! Presedintele nu are nevoie de sprijin politic, are nevoie de sprijin popular. El poate da niste directii corecte, apreciate de public, iar cei ce nu le urmeaza sunt sanctionati la vot, in 2016 de exemplu. Asa cred eu. E chiar imposibil sa avem un Presedinte care sa respecte litera dar si spiritul Constitutiei? Nici macar un neamt nu poate asta?

 5. HOTĂRÎT LUCRU, vă stau cam mult pe cap în seara asta…
  .
  Dar ajutați-mă totuși să pricep care din părți e pe arătură….
  .
  Mă recunosc din start un tip realist.
  În paralel, domnul din care citez e din categoria măreț-optimistă.
  .
  „De ce dragi români sunteți atât de fricoși? De ce sunteți ATÂT de pesimiști? Vă gândiți oare că fix acest pesimism vă taie puterea de luptă, vă taie șansele să o duceți mai bine?”
  .
  Trec peste faptul că frica în chestiune e discutabilă (ea decurge din argumentația prealabilă a condeierului).
  Însă rezolvi acea teamă, dacă pui gingașa întrebare, ori pomenești că așa ni-i tăiată ‘puterea de luptă’?
  .
  Idem pesimismul.
  Dacă dumneai , vederea-cam-în-negru, există – păi o avea multe motive să fie astfel.
  .
  .
  Altminteri în înțeleg și pe autor.
  Te simți minunat, așternînd asemenea minunății.
  Pe care le acceptă șeful, iar în paralel suflete similare (în acest caz, francezii le-ar numi Jeunesse Doree) aplaudă încîntați.
  .
  .
  OARE.
  Și apropo de trimiterile la libertatea cîștigată acum 25 de ani.
  Dacă am recitit gazetele din 1990, am fi mîndri tare de spusele lor? Care, minus patina momentului, sînt cam din aceeași gamă, optimist-superioară.

 6. Bogdane, televiziunile urii nu au pierdut – B1tv si realitatea exulta de fericxire. deja il vede pe Ponta spanzurat in piata. Iohannis crede ca poate conduce cu tara si nici nu s-au terminat de numarat voturile si da ordine, incalcand cu veselie Constitutia in uralele strazii. Mussolini cam asa a venit la putere – in uralele strazii. Daca tara asta va fi condusa dupa vointa strazii va fi vai de noi. Legionarii au venit la putere pe un discurs impotriva clasei politice. E un pas sigur spre dictatura. Vai de mama noastra. Nu va bucurati prea devreme…..Vin vremuri grele. Daca cade guvernul Ponta la presiunea strazii, vom avea un guvern Boc redivivus, cosmetixzat. tinerii de facebook si din strada nu fac parte dintre cei care au suportat urmarile guvernarii Boc-Basescu. Au suportat-o parintii si bunicii carora vroiau sa le arda buletinele sa nu voteze. Pariintii si bunicii care au strans din dinti si au incercat ca nepotii si copii lor sa nu simta lipsurile si necazul unor venituri diminuate. Fascistii au ars cartile, ”tinerii frumosi” voiau sa arda buletine…Superb…Traiesc cu groaza anii 30.

  1. @ Provincialul
   Multi din cei ce-au votat Johanis nici macar nu aveau habar de vreo idee din ce propunea Ponta.Omul venise pregatit la o discutie ..dar cu cine…In plus trebuie sa admitem ca PSD-ul a facut niste gafe …chestia ca Johanis n-are copii ca nu e ortodox, Dna Firea imbracata in costumul ala national penibil de ostentativ…e mare spalare de creiere…Sova prea e flegmatic…Dragnea prea apare ca nea Marin…plus toti penalii care sa recunoastem sunt…au si plecat multi dintre cei buni ..si pana nu se va crea o masa critica care sa gandeasca …nu doar sa voteze si sa butoneze internetul …asa va fi …poate chai mai rau…

 7. Comunistii fierb in suc propriu. E hilar ca se cred democrati.
  Ma refer la toti frustratii din commenturi, desigur.

  Nu va faceti griji, la prima derapare a lui Iohannis toti „looserii” de pe Facebook vor fi in strada langa voi, cei cu durere in anus.
  Asta nu vreti voi sa intelegeti si acesta este cel mai mare pacat. Pe 16 noiembrie romanii au invatat ca electoratul conduce tara, nu politicienii.

  In caz ca nu va convine va invit sa faceti ce aveam eu de gand sa fac daca iesea Ponta si traiectoria tarii nu se schimba, vroiam sa emigrez.

  Pa si pu

  La revedere.

  PS: trebuie sa fii o specie aparte de imbecil sa crezi ca Internetul este controlat de PDListi.

  1. Loosere, peste-un an, doi, vreau sa te vad in tricou cu Iuie Mohannis dand ocol Cotroceniului. Daca fartatii tai de feisbuc or sa-si gaseasca cu totii treburi mai importante atunci, vezi ca gardul de beton de pe Geniului e numai bun de dat cu capu-n el. Si daca tara nu-si va schimba „traiectoria”, ia de-aici un ais bachet sa ti-l torni in cap: emigrezi in: a) Liberia; b) Sierra Leone; c) Guineea.

   Pa si pu

   P.S. Data viitoare cand mai intri pe feisbuc, intreaba-ti colegii de roi dac-au auzit de unu’ Gustave Le Bon. Poti sa le zici din prima ca nu-i asociatul lui Mark Zuckerberg si nici ultimu’ racnet de brand de toale.

 8. Domnule, dar dumneata vorbesti ingrozitor de mult chiar in acest articol mult prea inflacarat si deloc echidistant…”poporul roman face, poporul roman drege”, stie/ nu stie ce sa aleaga, bla, bla…Si a iesi in strada asa bezmetic si daca esti intrebat dece ai votat cu unul sau altul sa n-ai habar iar nu e in regula…Unde erati cei 6 milioane care acum v-ati fosforilat cand romanii au votat cinstit ca Basescu si gasca lui care ne-a umilit cum nu s-a mai vazut sa plece…unde va erau principiile ? Antena 3 pe langa multe altele au prezentat anchete jurnalistice cu date reale de coruptie care acum se adeveresc…Asta trebuie vazut dincolo de alte lucruri caci sa fim serios in orice tara si orice TV , media etc au favoriti….Si in plus au oameni care lucreaza profesionist…Ca presedintele stie sa zambeasca , ca perechea arata ëuropean””si alte snobisme ieftine si subtiri care se preteaza mai degraba la rubrica tabloide, pe mine una nu ma incalzesc… „”Minte-ma dar minte-ma frumos”” am avut si am fi avut de la „”fotomodelul”” Udrea…E vorba ca atunci cand vezi coruptie sa dai in ea chiar cand vine de la cei ce te-au sustinut… nu s-o aperi cum a facut Basescu, prostindu-ne ca el face reforma … Sa respecti constitutia si daca nu-ti convine sa lupti s-o schimbi… O sa poata face Iohanisa asta? Iohanis e UN OM, iar in spatele lui e clicka lui Basescu si in esalonul 2 altii, care asteapta sa le pice tainul binecunoscut…si care vor anula PNL-ul tragandu-i prin puscarii…Daca va putea jos palaria…de la noi cei 5 milioane carora nici macar nu ni s-a adresat….crezand probabil ca o sa ne …dreseze el … asa pe-nfundate…si care ce credeti ca am vrut sa avem …coruptia PSD si reinvierea comunismului????…Avem nevoie si de masuri social-democratice care in capul unor creiere spalate…inseamna comuniste ca si de masuri liberale ambele …ADEVARATE …Avem nevoie de dialog si argumente logice de dezbatere….nu de puscarii, teroarea DNA-ului si parjol… Iar daca acestea nu se vor intampla ce veti/vom face Dle ziarist? Guy Fawkes night????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *