Destinații europene preferate de români în minivacanța de Sfânta Maria

Sursa foto: Pixabay

În vacanța de Sfânta Maria, mulți români aleg să își petreacă zilele libere explorând destinații populare din Europa. Cifrele arată că city-break-urile au fost la mare căutare și vestul continentului e preferat în această perioadă.

Țările din Uniunea Europeană atrag prin combinația de peisaje spectaculoase, bogăția culturală și gastronomică, precum și oportunitățile variate de relaxare și distracție. Fie că vorbim despre plajele însorite din Grecia, muzeele de renume din Franța, sau orașele vibrante din Italia și Marea Britanie, românii găsesc în aceste locuri ocazia perfectă pentru a se deconecta și a se bucura de câteva zile de vacanță binemeritată.

Așadar, cei care pleacă în vacanța de Sfânta Măria, de la sfârșitul acestei săptămâni, și-au ales ca destinații preferate Italia, Grecia, Marea Britanie și Franța. Agenția de turism care a întocmit acest raport susține că prețul mediu pentru un bilet de avion în august 2024 este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin față de anul trecut, când prețul mediu a fost de 185 de euro. Această scădere a prețurilor biletelor poate fi atribuită unei concurențe mai mari între companiile aeriene și unei reveniri mai echilibrate a cererii de călătorii post-pandemie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: