Skip to content
Politică

Destinul lui Kovesi, pe muchie de cuțit. SRS: Iohannis o va demite!

evz.ro

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Klaus Iohannis, la mâna lui Tudorel Toader”, face o scurtă analiză a reacției președintelui României, Klaus Iohannis, cu privire la refuzurile șefei DNA, Laura Codruța Kovesi de a se prezenta la audierile de la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Citiți și UPDATE/ Audieri alegeri prezidențiale 2009. Kovesi, un nou refuz

Astfel, jurnalistul, în postarea sa, susține că preşedintele Klaus Iohannis o va demite pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ”fără să clipească”, imediat după ce va primi o solicitare în acest sens formulată de Ministrul Justiţiei.

Redăm mai jos analiza semnată de Sorin Roşca Stănescu:

„Preşedintele Klaus Iohannis o va demite pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fără să clipească. Imediat după ce va primi o solicitare în acest sens formulată de Ministrul Justiţiei. Aşa cum scrie la carte. Şi indiferent de avizul pozitiv sau negativ al CSM. Care e doar facultativ. Se pregăteşte, deci, Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis are ca principală obligaţie să respecte el însuşi Constituţia şi să-i oblige şi pe ceilalţi s-o respecte. De la Legea Fundamentală el nu poate abdica. Nici dacă doreşte. Dar nu doreşte. Nu şi-a exprimat niciodată o asemenea intenţie. Pe de altă parte, Curtea Constituţională a stabilit în mod definitiv, irevocabil şi obligatoriu că orice funcţionar public e obligat să răspundă solicitărilor Parlamentului. Doamna Laura Codruţa Kovesi este pe cale de a încălca definitiv acestă prevedere.

De trei ori consectiv, şefa DNA a răspuns că nu se prezintă în faţa Comisiei parlamentare de anchetă, precizând că nu are niciun fel de informaţie relevantă privind alegerile. În realitate, i se cere în primul şi în primul rând şi aproape doar atât să confirme sau să infirme prezenţa ei la faimoasa întâlnire a generalilor. Între cele trei refuzuri, Curtea Constituţional”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet semnat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *