Skip to content
Politică

Destinul politic al președintelui, pe muchie de cuțit. Avertismentul lui SRS

agerpres.ro

În ultima postare de pe blogul personal, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a făcut o scurtă analiză a avenimentelor care vor avea loc după decizia președintelui României, Klaus Iohannis, referitoare la lista cu persoanele invitate de Ziua Nationala a României.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat joi că de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Naționale parada militară la Arcul de Triumf și o recepție la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale.

În acest context, jurnalistul a adăugat că avem toate semnalele că ”de Ziua Nationala a Romaniei, se pregateste un balci, chiar in zona Arcului de Triumf”.

„Am toate semnalele ca, de Ziua Nationala a Romaniei, se pregateste un balci. Chiar in zona Arcului de Triumf. Sunt toate sansele sau toate nesansele, cum vrem sa o luam, ca presedintele Klaus Iohannis sa fie huiduit. Pentru obtinerea acestui efect, in mod straniu, lucreaza toate partile implicate.

Televiziunile de stiri ne informeaza ca, la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Nationale a Romaniei, vor fi absenti cativa importanti demnitari ai statului. Nu au fost invitati, conform acestor surse, al doilea om in stat, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele celui mai mare partid, PSD, Liviu Dragnea, primarul general al Capitalei, care a obtinut cele mai multe voturi ale cetatenilor dupa cele ale presedintelui, doamna Gabriela Firea. In schimb, va fi prezenta doamna Alina Gorghiu, presedintele celui de-al doilea partid ca pondere parlamentara, si Nicusor Dan, care conduce un partid neparlamentar. Despre ceilalti lideri politici, ale caror partide sunt reprezentate in Parlamentul Romaniei, inclusiv UDMR, nu stim nimic. Fostul prim-ministru, deputat in Parlamentul Romaniei, Victor Ponta, nu este nici el invitat.

Trebuie sa precizez ca sunt doua momente distincte, extrem de importante, legate de acest eveniment si de absentele sau prezentele enumerate mai sus. Este defilarea care va avea loc la Arcul de Triumf, dar si o seara de gala, organizata de protocolul de la Cotroceni. Pana in prezent, regula a fost ca, in tribuna oficiala a evenimentului public, sa se afle cei mai importanti demnitari ai statului, ocupandu-si pozitiile in functie de ierarhie, precum si cei mai proeminenti fosti demnitari. Singurele excentricitati care s-au produs au fost generate de Traian Basescu care, in trecut, s-a facut ca nu da mana cu unii dintre acesti demnitari din motive de rivalitate politica. Cat priveste ceremonia de la Cotroceni, acolo, numarul demnitarilor poate fi mai mare, nemaifiind conditionat de locurile strict delimitate din tribuna.

Am mai vazut si in alte editii, din pacate, huiduieli la Ziua Nationala a Romaniei, in special, dar nu numai, sub regimul Basescu. Imi amintesc cu mahnire si cu indignare totodata ca am vazut cum, la Alba Iulia, chiar si seniorul Corneliu Coposu a fost huiduit de catre o consistenta gasca FSN. Din nefericire, sunt semne ca fenomenul se va repeta”, a scris SRS pe blogul personal.

Continuarea o puteți citi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *