Skip to content
Alegeri Politică

Detalii de culise: Carmen Avram, despre cum a fost convinsă să intre pe lista PSD și planurile pentru Bruxelles INTERVIU

Inquam Photos / Octav Ganea

Fosta realizatoare de la Antena 3, actuală candidată pe lista PSD pentru europarlamentare, Carmen Avram, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a vorbit despre decizia sa de a se alătura social-democraților, dar și despre ce își propune să facă în calitate de europarlamentar român la Bruxelles.

”Propunerea a venit din partea președintelui partidului acum câteva săptămâni. I-am zis că o să mă gândesc. Eu mai avusesem un gând în direcția aceasta în 2014, dar până la urmă, sfătuindu-mă și cu soțul meu, discutând și cu Mihai Gâdea, am ajuns la concluzia că nu era atunci un moment bun, când încă mai am de învățat, mai am de crescut și nu îmi trecuse de jurnalism. Era emisiunea încă nouă și am zis că noi ca echipă încă mai avem ceva de arătat și am rămas.

Anul acesta a coincis cu starea mea sufletească pentru că sunt realmente foarte onest îngrijorată de atmosfera din țară și de faptul că am ajuns să nu mai știm ce înseamnă democrația și să pară că ni s-a urât așa de ea și pe mine mă îngrijorează. Dacă ai 20-30 de ani e ușor să vorbești despe comunism și să arunci vorbe despre ce a însemnat comunismul și în același timp să faci lucruri care se făceau și atunci. Eu am trăit atunci”, a declarat jurnalista.

Mai mult, întrebată ce își propune să realizeze în postura de europarlamentar român, Carmen Avram a ținut să atragă atenția că unul din lucrurile pe care o să le aibă în vedere este eliminarea dublului standard, care potrivit acesteia, ”se manifestă și în alimentație și în bănci, și de o vreme și în atitudinea față de România”.

Cred că un timp o să stau și o să învăț. E un mecanism destul de greoi acolo, eu am mai fost corespondent la Bruxelles în 2007. O să îmi iau răgazul să învăț și după aceea o să vreau să lucrez foarte mult la problema dublului standard. Mă enervează foarte tare faptul că România suferă de pe urma acestui dublu standard, care se manifestăși în alimentație și în bănci, și de o vreme și în atitudinea față de România. Sper să reușim împreună să facem ceva pentru a elimina acest dublu standard și România să fie în final umăr la umăr cu toate celelalte state membre UE”, a continuat acesta.

Totodată, am întrebat-o pe Carmen Avram cum au reacționat colegii jurnaliști la auzul veștii că aceasta va candida pe lista PSD la europarlamentare. În replică, fosta realizatoare TV a adăugat că:

90% m-au felicitat, cu restul de 10% încă nu am vorbit. S-au bucurat foarte tare pentru mine și în același timp le-a părut și rău. A fost un amestec. Colegii mei au fost triști. Și eu am fost foarte tristă. Mi-a luat mult să iau decizia asta tocmai datorită lor pentru că îi iubesc foarte atre, și ca oameni și ca profesioniști. Suntem o familie și a fost foarte greu”.

Nu în ultimul rând, Carmen Avram a povestit și cum a fost primul impact cu noii colegi PSD-iști.

”Mi-am depus adeziunea la PSD săptămâna trecută. Am fost primită foarte bine în partid. Mă întrebam și eu cum o să se întâmple, având în vedere că am fost un outsider care brusc apare pe o listă la un partid foarte mare, care membri foarte vechi și care poate și-ar fi dorit – și au fi fost mai în măsură decât mine- să reprezinte România pe o astfel de listă, dar nu am văzut nicio umbră de resentiment în ochii celor pe care i-am întâlnit deja. Mi-au plăcut foarte tare, oamenii mi-au zâmbit, mi-au strâns mâna ferm și lung, ca între prieteni, ca între niște oameni care au vrut să se întâlnească de multă vreme și nu s-au întâlnit dar iată că acum suntem împreună, ne cunoaștem în sfârșit și e bine. Mi s-a părut foarte caldă primirea și asta m-a ajutat foarte mult pentru că eu nu sunt în largul meu cu mase mari de oameni, paradoxal. Ei m-au ajutat și m-au îndrumat”, a susținut aceasta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *