Skip to content
Puterea Știrilor Video

Detalii de culise din lupta pentru președinția PNL: „Ludovic Orban are mai multă susținere decât Cîțu. Nu există riscul ruperii partidului”

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, beneficiază de mai mare susținere în partid decât beneficiază premierul Florin Cîțu, a declarat Tănase Stamule, prim-vicepreședinte PNL Sector 1. Invitat în studioul Puterea Știrilor, Stamule a precizat că susținerea pentru Ludovic Orban va crește pe măsură ce competiția internă din PNL va avansa.

Astăzi, susținerea din PNL este mult mai mare pentru Ludovic Orban decât pentru Florin Cîțu. Eu cred că susținerea pentru Ludovic Orban va crește pe măsură ce avansăm în această campanie internă, însă este o competiție corectă, adevărată. Nu vorbim despre o mimare a competiției.

Este o competiție în care fiecare echipă își prezintă atuu-urile. Avem încă mai multe organizații care nu și-au prezentat susținerea pentru un candidat sau altul și în funcție de cum va evolua această campanie internă va fi și rezultatul. Eu mizez pe domnul Orban în continuare, însă cel mai bun va câștiga”, a declarat Tănase Stamule, prim-vicepreședinte PNL Sector 1.

Întrebat în legătură cu îngrijorarea președintelui PNL Alba, Mircea Hava, privind o eventuală rupere a PNL în două, Tănase Stamule a precizat:

Eu nu cred că există riscul ca PNL să se rupă în două cum zice domnul Hava. O luptă de genul acesta lasă, bineînțeles, răni, mai ales dacă este făcută și cu niște instrumente care nu sunt strict politice. Suntem un partid matur. Vorbim de oameni care au trecut deja prin mai multe lupte de genul acesta și cred că ne vom aduna cu toții după alegeri și vom merge mai departe. Eu nu cred că există riscul real al unei ruperi.

Sigur că vor fi supărări, frustrări, dar garantul că nu va exista o rupere este însuși domnul Ludovic Orban. Pentru cei care își aduc aminte, o mare parte din echipa domnului Cristian Bușoi, care a fost înfrântă acum 4 ani, s-a regăsit în formula victorioasă. Vă dau două exemple: domnul Marcel Vela și domnul Dan Motreanu, care deși nu au fost în echipa domnului Ludovic Orban  în 2016 sunt astăzi lideri de primă linie a PNL. Inclusiv domnul Cristian Bușoi”, a conchis acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *