Skip to content
Politică

Detalii de culise din vizita lui Cîțu la Bruxelles: 27% din banii din PNRR vor merge pentru construirea de autostrăzi

27% din banii din PNRR vor merge pentru construirea de autostrăzi. Totodată, miliarde de euro vor fi alocate și pentru Sănătate, Educație și Energie. Printre condițiile puse de Comisia Europeană este cea ca PNRR să fie prezentat în Parlament, potrivit unor surse Digi24.

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu trei membri ai Comisiei Europene pentru a discuta Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aflat încă în negocieri și care ar urma să fie depus oficial până la sfârșitul lunii.

După întâlnirea cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv, Cîțu a declarat că este „recunoscător Comisiei Europene pentru sprijin continuu, îndrumare și cooperare”.

Florin Cîţu susține că la întâlnirea cu un alt vicepreședinte, Valdis Dombrovskis, a insitat pe „reforme și investiții”.

„O discuție excelentă cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, privind aspectele fiscale și bugetare ale Planului Național de Redresare și Reziliență. Am reconfirmat obiectivul guvernului de a asigura o relansare economică și o creștere economică durabilă post-pandemie”, a afirmat premierul.

Prima întâlnire de miercuri cu un oficial al Comisiei Europene a fost cu Adina Vălean, comisar pentru Transporturi. Premierul a declarat că a fost o „discuție detaliată” despre proiectele de transport prevăzute de PNRR.

„Infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României, cu impact direct asupra relansării economice post-pandemie și evoluției pe termen lung”, a mai spus Florin Cîțu.

Marți seara, premierul Cîțu a discutat cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen declarând ulterior că a fost o „întâlnire constructivă” și că lucrează împreună pentru a finaliza „cât mai repede cu putință” un plan „solid” de redresare și reziliență (PNRR).

„Facem progrese bune în privința reformelor”, a transmis Ursula von der Leyen pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *