Skip to content
Politică

Detalii de culise: Ludovic Orban și-a pregătit plecarea din PNL. Ce planuri are fostul președinte al liberalilor

Inquam Photos / Ilona Andrei

Ludovic Orban, fost președinte al PNL, și-a pregătit plecarea din partidul pe care l-a condus în ultimii ani. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că Ludovic Orban va părăsi formațiunea politică și își va forma un grup parlamentar la Camera Deputaților. Fostul lider PNL a întrebat deja la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) dacă va primi subvenție, iar răspunsul a fost afirmativ. Ludovic Orban nu va avea, însă, grup parlamentar la Senat, însă acest lucru nu îl va împiedica să primească subvenție publică întrucât va avea grup la Cameră.

Amintim că Ludovic Orban și-a anunțat miercuri demisia și din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Am anunțat încă din campania internă că, în cazul în care nu voi fi ales președinte al PNL, îmi voi prezenta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaților și către secretarul general.

Demisionez din mai multe motive. În primul rând, pentru faptul că am anunțat această demisie, ca urmare a faptului că eu consider că, pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor, care este acordat de către formațiunile politice care se prezintă în alegeri”, a spus Ludovic Orban.

Orban şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor inainte de Congresul PNL, el precizând că, dacă va pierde şefia partidului, se va retrage şi din funcţia deţinută în Parlament. Ulterior, pe 27 septembrie, după Congresul PNL, Ludovic Orban a transmis demisia semnată la sediul PNL, către preşedintele partidului, Florin Cîţu.

Orban atrăgea atenţia, atunci, că dacă ar înregistra demisia la Parlament, există riscul ca PNL să piardă şefia acestei Camere şi dădea ocazia noii conduceri liberale să negocieze şi pentru păstrarea acestui post, odată cu negocierile pentru formarea noului Guvern.

1 comentariu la “Detalii de culise: Ludovic Orban și-a pregătit plecarea din PNL. Ce planuri are fostul președinte al liberalilor

  1. Foarte corect,dupa circul acela de alegere a lui citu,o rusine de congres,cu furt pe fata,cum sa mai ai curaj sa iesi in fata romanilor, cu un asemenea partid si sa le ceri votul,cand in partid nu au fost alegeri corecte?Succes,dle Orban!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *