Skip to content
Internațional

Detalii despre ex-ministrul separatist, oprit la AIC: S-a „evaporat” ca alcoolul din sânge

deschide.md

Presa și medicina din Republica Moldova pare că au cooperat să mușamalizeze cazul fostului ministru de externe din Transnistria, transportat, marți, în stare avansată de ebrietate de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Instituțiile medicale invocă „datele cu caracter personal” spre a nu divulga adevărul, iar unele mijloace de informare în masă, asumate, se pare, de același considerent, insinuează că nu beția celui în cauză ar fi la mijloc, ci anumite „probleme de sănătate”, potrivit deschide.md.

Contactat de reporterul Deschide.md, ofițerul de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Diana Blanaru, a confirmat că o echipă de asistență medicală a intervenit la AIC în a doua jumătate a zilei, dar și faptul că Iastrebciak a fost spitalizat.

În rest, ceea ce ține de instituția medicală în care a fost transportat, dar și diagnoza sunt „date cu caracter personal pentru că țin de tratamentul pacientului”, iar fără acordul pacientului sau a rudelor acestuia divulgarea informației este interzisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *