Skip to content
Puterea Știrilor Video

Detalii din culisele negocierilor pentru moțiune. Iulia Scântei (PNL): Nu excludem anumite retrageri de angajament

psnews.ro

Iulia Scântei, senator PNL și membru în Comisia Juridică din Senatul României, invitată în studioul „Puterea Știrilor”, a vorbit despre ultimele calcule înainte cu o zi de votul pe moțiunea de cenzură.

Potrivit liberalului, negocierile cu parlamentarii sunt în continuă desfășurare, iar PNL nu exclude „anumite retrageri de angajament”.

Totodată, Iulia Scântei a ținut să sublinieze că Guvernul Viorica Dăncilă „nu mai are mandatul și votul majoritar cu care a fost învestit la 1 ianuarie 2018”.

„Calculele sunt optimiste, din perspectiva Opoziției pentru că, nu doar numărul semnăturilor pe care ni le-am propus atunci când am depus moțiunea de cenzură a fost realizat, așa cum ne-am promis, dar și discuțiile individuale cu parlamentari, membri  ai altor grupuri politice, parlamentari independenți și chiar parlamentari din actual de guvernare, care au avut loc de la momentul depunerii moțiunii, cred că vor aduce joi număruil necesar sau chiar poate mai mult decât număriul necesar pentru adoptarea moțiunii de cenzură.

Există o dinamică a negocierilor parlamentare. Nu excludem anumite retrageri de angajament din partea celor care au semnat moțiunea de cenzură. PNL nu s-a bazat exclusiv pe numărul de semnatari ai moțiunii. Discuțiile au continuat și eu sper ca ele să se evidențieze la vot. Este singura șansă politică parlamentară, singurul cartuș care poate fi folosit în axeastă sesiune parlamentară pentru a pune capăt acestei guvernări. Este o guvernare eșuată eșuată care încă mai poate fi oprită înainte ca criza politică, constituțională dintre Parlament și Guvern, economică, să se adâncească.

La moțiune poate nu am fi ajuns, dar a fost ultima șansă, pe care PNL a insistat foarte mult și și-a dorit-o foarte mult împreună cu celelalte partide din Opoziție, în primul rând, pentru a restabili echilibrul constituțional. Din 26 august de când a avut loc schimbarea de compoziție politică, noi suntem într-un conflict constituțional între Guvern și Parlament. Acest Guvern nu mai are mandatul și votul majoritar cu care a fost învestit la 1 ianuarie 2018”, a declarat senatoarea PNL Iulia Scântei.

Se află printre semnatarii moțiunii și parlamentari care s-au retras?

„Public am văzut câteva declarații din partea unor parlamentari PMP, PSD. Ne-am asumat acest lucru în momentul în care moțiunea a fost înregistrată, știam că vor avea loc, și ați văzut foarte bine că au fost făcute acuze publice de demersuri aproape la limita încălcării legii penale, cum sunt convinși membrii PSD, dar și parlamentari din alte partide, să nu voteze sau să nu fie prezenți la moțiune. Cred că autoritățile locale ar trebui să se sesizeze(…). Moțiunea a avut un număr de semnatari, dar ea va fi votată și de alții care nu au semnat, grație eforturilor de negociere și de discuție purtate în mod direct de liderii PNL”, a continuat liberalul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *