Skip to content
Sport

Detalii din istoria Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Ce mit ascunde locul

editiadedimineata
" "

Ediția de dimineață a avut drept subiect central, de această dată, Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, din nordul Capitalei, despre care a vrut să afle mai multe informații.

Acesta a fost construit în anul 1953 în stil interbelic și inaugurat cu ocazia „Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților”, Teatrul de Vară avea o capacitate de 2000 de locuri și înainte de 1989 găzduia frecvent concerte de muzică ușoară sau populară. Odată cu intrarea Teatrului într-o stare avansată de degradare, și-au făcut loc treptat și poveștile horror legate de acestă construcție. Se spune de exemplu, că fantoma juristului Basilescu, ar bântui teatrul și că tusele acestuia încă se mai aud în toiul nopții, potrivit editiadedimineata.ro

" "
" "

În căutarea unor respondenți care să dea mai multe detalii despre acest loc, Ediția de dimineață a găsit doi senior de la care a aflat de exemplu că în perioada comunistă parcul se numea de fapt, Nicolae Bălcescu, iar Teatrul îi preluase numele. Abia după 1989, parcul a fost redenumit Bazilescu, de la Nicolae Basilescu, fost mare moșier, jurist și junimist în tinerețea lui și care a donat pământul acesta statului pentru a construi parcul. Totodată, Teatrul de Vară, după spusele lor, a fost opera arhitectului Paul Emil Miclescu, iar familia asta ar fi una foarte veche de boieri moldoveni cu rădăcini care duc până în secolul al XV-lea. Totuși, aceștia m-au asigurat că în privința poveștilor, ei nu au văzut sau auzit nimic.

Citiți mai multe detalii AICI

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *