Skip to content
Politică

Detalii explozive despre plecarea șefei DNA: promisiunea lui Iohannis și îndârjirea lui Kovesi EXCLUSIV SURSE

secundatv.ro

PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează detalii explozive despre plecarea șefei DNA. Citiți mai jos despre promisiunea președintelui Klaus Iohannis și îndârjirea Laurei Codruța Kövesi.

Promisiunile

Surse apropiate șefului de stat au declarat pentru PSnews.ro că Iohannis i-a transmis lui Kovesi să își dea demisia, promițându-i că o va lua consilier prezidențial în locul Siminei Tănăsescu, care a plecat de la Cotroceni în urma scandalului cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. De altfel, anume în locul lui Lăzăroiu ar fi urmat ca Iohannis să o numească pe Kovesi, în condițiile în care mandatul magistratului constituțional expiră în primăvara anului 2019.

Aceleași surse relatează că Laura Kovesi a refuzat să își dea demisia, susținând că ea nu a greșit cu nimic la conducerea DNA și că o astfel de plecare ar fi însemnat atât abandonarea luptei anticorupție, cât mai ales o cedare în fața PSD și a lui Liviu Dragnea. Iar fosta șefă din Știrbei Vodă nu a dorit să își asume o astfel de mutare, pretextând că ea ține la propria imagine.

Jocul la presiune

Aceeași Codruța Kovesi știa că lui Klaus Iohannis avea să-i fie greu a explica public revocarea ei, după ce președintele declarase în repetate rânduri că NU are de gând să o schimbe de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. De altfel, sursele PSnews.ro spun că atunci când a afirmat că „nu va fi nicio o suspendare”, primul om în stat aștepta răspunsul procurorului-șef al DNA.

Pe de altă parte, potrivit acelorași surse, Laura Codruța Kovesi a evitat o discuție personală cu președintele, în care să îi spună cu subiect și predicat că nu demisionează. În schimb, procuroarea a ieșit în presă, declarând pentru G4media.ro că NU pleacă de la conducerea DNA. La rândul lui, se pare că șeful statului s-a enervat atât de tare, încât a chemat-o din concediul de maternitate pe Mădălina Dobrovolschi (fostă Pușcalău) și a transmis anunțul de revocare a lui Kovesi prin vocea purtătorului de cuvânt de la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *