Skip to content
Politică

Detalii INCENDIARE din dosarul lui Blejnar: a fost turnat de Pinalti

" "

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, arestat preventiv pentru trafic de influență într-un dosar instrumentat de DNA Ploiești, a negat în fața judecătorului Tribunalului Prahova săvârșirea faptelor de care este acuzat, se arată în motivarea instanței.

Potrivit motivării instanţei, fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, dar și omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă sunt martori în acest dosar. Blejnar susține că nu îl cunoaște pe Berdilă, fapt infirmat prin declarațiile celor doi martori, se arată în motivarea instanței.

" "

Gheorghe Ștefan le-a povestit anchetatorilor că în anul 2012 a avut o întâlnire la Nisa cu Sorin Blejnar în cadrul căreia acesta din urmă i-a spus că a rezolvat problema comisionului.

„Martorul G.Ș. (Gheorghe Ștefan—n.r.) poreclit P. (Pinalti—n.r.) în declarația dată în data de 2 noiembrie 2016 (…), a învederat faptul că a asistat la o discuție în care martorul B. H. (Berdilă Horațiu—n.r.) i-a spus inculpatului B.S. (Blejnar Sorin—n.r.) că intenționează să câștige contracte de IT la licitațiile organizate de ANAF și că, dacă îl va ajuta în acest sens, este dispus să îi remită un procent cuprins între 10 — 20% din valoarea contractelor câștigate. Același martor declară faptul că în vara anului 2012 s-a întâlnit cu inculpatul S.B. la Nisa, care i-a spus că și-a rezolvat problema cu martorul B.H. și și-a încasat comisionul”, se arată în documentul citat de romaniatv.net.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *