Skip to content
Politică

Detalii surprinzătoare din înregistrările care l-au băgat la închisoare pe Oprescu

Primarul Sorin Oprescu a fost suspendat în această săptămână din funcția deținută. Deși se află în arest preventiv, apar tot mai multe detalii cu privire la înregistrările care l-au incriminat pe Oprescu.

Un aspect surprinzător ține de locul în care au fost făcute o parte din aceste înregistrări. Astfel, interceptările au fost făcute chiar în biroul de primar, relatează România TV. Întâlnirile şi discuţiile lui Oprescu erau urmărite de anchetatori de cinci luni de zile. Procurorii au depus în dosar date complexe despre înregistrări.

Primarul Sorin Oprescu se afla în vizorul anchetatorilor încă din luna aprilie 2015. Aşa au aflat anchetatorii că în fiecare lună, edilul Oprescu se întâlnea cu fostul său şofer şi cu Bogdan Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei.

Întâlnirile dintre cei trei erau stabilite în biroul lui Sorin Oprescu de la sediul Primăriei Capitalei, dar aveau loc seara, în vila edilului de la Ciolpani, potrivit România TV.

Tot la Primăria Capitalei au mai fost interceptate discuţii în care Sorin Oprescu explica unor terţe persoane de ce este bine ca Bogdan Popa să fie director la Cimitire: „Doamnă, hai să ne înțelegem, eu pe ăsta îl vreau liber și sănătos. Mi-a făcut treabă la Mogoșoaia, l-am pus acolo să-mi facă treabă și la … Cimitire. Vă mulțumesc frumos. Vă mulțumesc, dacă puteți să îl … apărați, să nu ajungă alții la cine știe ce alte alte concluzii […]„.

Procurorii DNA arată că primarul Sorin Oprescu devenise suspicios şi bănuia că ar fi intrat în vizorul anchetatorilor din cauza Cămătarilor şi a fostului său şofer, Cristian Stanca. Oprescu începuse să discute tot mai des despre bănuielile sale cu Bogdan Cornel Popa. Acesta i-a ajutat în cele din urmă pe procurori în anchetă şi a purtat tehnică de înregistrare la întâlnirile cu Sorin Oprescu.

În seara zilei de 2 septembrie, Sorin Oprescu a avut o întâlnire în biroul său cu Bogdan Popa. Cei doi ai discutat mai multe chestiuni, inclusiv faptul că primarul credea că ar fi vizat de o anchetă. Discuţia a fost înregistrată ambiental de anchetatori, edilul suspectându-l pe fostul său şofer.

La discuţia ce a urmat între Bogdan Cornel Popa şi inculpatul Sorin Oprescu, cel din urmă i-a adus la cunoştinţă că a primit un mesaj de la Cristian Stanca (n.r. fostul şofer al primarului Capitalei), din care rezulta că acesta din urmă este speriat deoarece ar fi urmărit, fără a da însă mare importanţă acestei senzaţii («El, sigur că nu! Ce-o fi văzut el …»). Inculpatul Sorin Oprescu şi-a manifestat acest dezinteres deşi a învederat că una dintre persoanele cu care avusese întâlnirea anterioară i-a comunicat că «Aveţi grijă cu şoferul ăla!» deoarece «Da» … zice, «dar se pare că e …şoferu’ este prieten cu Nuţu, ceva!», în timp ce Primarul ar fi răspuns că «Dom’ne, nu mai e şoferul meu! Între timp a devenit inspector!». Cu toate acestea, inculpatul Sorin Oprescu a avut grijă să transmită că, în ciuda neîncrederii în observaţiile lui Cristian Stanca, mesajul său de bază rămâne acela că «Adică, în sensu’ de a avea grijă!»„, se arată în documentele anchetatorilor DNA.

Primarul Sorin Oprescu ar fi făcut o serie de verificări, care i-ar fi confirmat suspiciunile.

Prima dată am crezut că este legată de Cămătari, pentru că am văzut ce s-a întâmplat (membri ai clanului Cămătaru au fost reţinuţi atunci pentru scandal la Curtea de Apel Bucureşti, n.r.). Şi, bineînţeles, probabil, să vadă ăştia ce … Într-adevăr, i-au făcut o supraveghere de influenţă, în sens … Altfel nu …”, ar fi arătat Oprescu. Primarul, general, deşi luase în calcul şi posibilitatea ca Stanca să se înşele cu privire la măsurile de supraveghere, a făcut verificări: „Şi m-am dus pe fir, să văd de unde. Mă interesa foarte tare că …”, „Idiotul ăla, n-am cum să-i spun altfel, vorbeşte prostii, atenţie, vorbeşte prostii. Ăla care l-a lăsat el în locul lui, care a fost nu ştiu, nu ştiu nimic. Deci a fost unul, care l-aţi lăsat deoparte cât a fost Grenadă, dar Grenadă s-a înţeles cu el. Şi el acum aşa prezintă: «Eu m-am înţeles cu Grenadă!», «Dar nu, dar nu, că uite, dom’le, tre’ să fac ce-mi spune directorul pentru că directorul e prieten cu domnul primar şi domnul primar hotărăşte!», şi de aici a-nceput să mănânce căcat. Adică ce căcat? Adică tot ce o mai fi scăpat şi Grenadă, în glumă sau nu ştiu ce din-astea. Deci nici nu ştiu cine (expresie obscenă) e ăsta, nici nu ştiu cine e …„, se arată în documentele procurorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *