Skip to content
Politică

Detaliul care ar putea să îi dea fiori lui Ponta

Mai sunt doar câteva ore până se vor deschide urnele de votare pentru alegerea unui nou Președinte al României. O comparație interesantă există între situația actuala din sondajele realizate în recenta perioadă cu situația din anul 2009.

În sondajele realizate între cele două tururi de scrutin, Victor Ponta are un avans confortabil față de contracandidatul său, Klaus Iohannis. Candidatul PSD-UNPR-PC este cotat cu scoruri între 53,5% și 55%, în vreme ce prezidențiabilul ACL are estimate cifre între 45% și 46,5%, se arată într-o analiză a celor de la dcnews.ro.

Trei din cinci sondaje oferite de institutele de specialitate îl indică pe Victor Ponta cu 54 de procente, în timp ce Klaus Iohannis are 46%.

Iată rezultatele sondajelor prezidențiale din 2014, realizate între turul 1 și turul 2:

INSCOP
Victor Ponta – 53,5%
Klaus Iohannis – 46,5%
Sociopol
Victor Ponta – 55%
Klaus Iohannis – 45%.

IRES
Victor Ponta – 54%
Klaus Iohannis – 46
CURS/Avangarde
Victor Ponta – 54%
Klaus Iohannis – 46%

CSCI
Victor Ponta – 54%
Klaus Iohannis – 46%

Ponta, scor identic în sondaje cu Geoană

În 2009, între turul 1 și turul 2, două sondaje îl indicau pe candidatul PSD, Mircea Geoană, exact cu 54%, în vreme ce contracandidatul său, Traian Băsescu, avea 46%.

Iată rezultatele sondajelor prezidențiale din 2009, realizate între turul 1 și turul 2:

CURS
Mircea Geoană – 54%
Traian Băsescu – 46%

INSOMAR
Mircea Geoană – 54%
Traian Băsescu – 46%

Rezultate finale nu au arătat prea bine pentru candidatul care era cotat drept favorit de sondaje, Traian Băsescu impunându-se cu un scor de 50,34%, în vreme ce Mircea Geoană a obținut 49, 66% din voturi.

12 comentarii la “Detaliul care ar putea să îi dea fiori lui Ponta

 1. Sa nu uitam CUM a ajuns Basescu la scorul de 50,34% ! Diaspora!!!! Voturile aduse de Baconschi de la Paris! De aici si nebunia cu voturile din diaspora de acum. Ca sa repetam istoria.

 2. Acum cinci ani rezultatul a fost „cusut cu ața albă” si nimeni nu a făcut nimic. Basescu era peste tot. Sper ca acum vom avea alegeri democratice !

 3. Daca se fura ca in 2009 e posibil ,dar tinand cont ca basescu si ai lui nu mai au tote butoanele GHINION PENTRU IOHANNIS si norocul romanalor

 4. Tot ce conteaza e prezenta la vot.
  Daca va fi prezenta mai mare decat in primul tur,
  ponta a pierdut si ajunge la groapa de gunoi a istoriei.

 5. Klaus Iohannis Uber Alles! Ponta este exponentul unor hoti aflati in puscarie, trimisi in judecata pentru furt ori coruptie sau cu dosare penale. Va rog sa ii verifIcati pe cei care-l sustin pe acest mascarici: Dan Voiculescu – Camelia Voiculescu, Tariceanu, Chitoiu, Dan Diaconescu, Vadim, Ecaterina Andronescu, Viorel Hrebenciuc, Miki Spaga Mihailescu, Liviu Dragnea, Dan Sova, tata socru Sarbu – Toti puscariabilii care au nevoie de o lege sa-i scape de gratii !!! Romania, trezeste-te!

 6. Mihaela, noi cei din diaspora nu vrem decat sa votam. Toti! Daca se poate, fara sa stam 4+ ore la coada. In rest, voteza cu Ponta linistita, e un model de verticalitate prin propria persoana si prin anturaj.

 7. Si sa nu uitam de lovitura „Vantu” cu putine zile inainte de vot. Acele sondaje erau facute inainte de eveniment. Acum sondajele au prins putin din dezbatere unde Johannis a aratat de ce nu poate fi presedinte nici macar de partid. Odata ce va pierde alegerile, va fi aruncat la gunoi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *