Skip to content
Politică

Deținuții, eliberați mai repede din închisori. Un nou ordin a intrat în vigoare

miscareaderezistenta.ro

Detinuții vor pleca și mai repede din închisoare. Ordinul ministrului de interne privind aresturile improprii a fost publicat în Monitorul Oficial.

Angajații penitenciarelor au reluat calculul executării pedepselor de către deținuții aflați în custodie, având în vedere ca a fost publicat ordinul ministrului de interne (nr. 140/2017) prin care se stabilesc aresturile de politie care au condiții improprii.

,,Avand in vedere ca acest ordin apare cu aproape o luna intarziere de la aplicarea legii recursului compensatoriu (19 octombrie 2017), toate calculele vor trebui refacute pentru a fi avute in vedere zilele petrecute in detentie in conditii improprii in aresturi”, informează Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, potrivit realitatea.net

,,Pot aparea si alte erori de sistem si ca, cel mai probabil, vor fi cazuri de detinuti care ar fi trebuit deja pusi in libertate in perioada 19 octobrie – 17 noiembrie 2017”, mai precizează sursa citată.

,,Avand in vedere ca a fost deja un caz in care un detinut a fost tinut in detentie ilegala, asteptam reactia ministrului Justitiei – cel direct responsabil de aplicarea acestei legi in bune conditii – atunci cand se va descoperi ca vor fi si alte persoane care au fost tinute peste termenul legal in detentie” , mai spun sindicatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *