Skip to content
Politică

Dezamăgire pentru Kelemen: a rămas fără omul nr. 2 din UDMR

agerpres.ro

Dezamăgire pentru președintele UDMR: Kelemen Hunor a rămas fără omul numărul 2 din Uniunea Democrată Maghiară din România.

Este vorba despre preşedintele executiv al UDMR Peter Kovacs, care a demisionat din Uniune şi s-a retras din politică, el urmând să revină în media.

Anunţul a fost făcut într-un interviu pentru portalul itthon.transindex.ro, interviu pe care l-a distribuit pe pagina sa de Facebook, transmite News.ro.

În interviu, Kovacs spune că demisia sa a fost înregistrată oficial miercuri.

Întrebat care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale, mai ales după ce UDMR a înregistrat un succes în alegeri, Kovacs Peter a răspuns: „Oricine are dreptul să se reorienteze. Chiar şi politicienii”.

Kovacs a precizat că nu poate accepta argumentul că cineva care a fost în politică nu mai poate face şi alte lucruri.

Kovacs Peter a amintit că în 1999 a început să lucreze în Biroul Executiv al UDMR şi că de atunci, timp de 18 ani, a ocupat diverse funcţii, a îndeplinit diferite sarcini, perioadă în care a dobândit experinţă şi numeroase cunoştinţe. Fostul UDMR-ist s-a declarat mândru că în ultimii şase ani s-a aflat în primele rânduri şi a putut lucra împreună cu liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

Întrebat ce va urma, Kovacs Peter  a spus că se va întoarce la prima sa dragoste, presa, pentru care s-a pregătit şi de unde a venit în politică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *