Skip to content
Politică

Dezamăgire pentru un judecător anchetat de DIICOT

Dezamăgire mare pentru un judecător anchetat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Magistratul Nicușor Maldea de la Tribunalul Caraș-Severin va rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins contestația de a părăsi arestul, transmite b1.ro.

Judecătorul este acuzat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două firme. Magistratul a fost arestat pentru 30 de zile, pe 17 octombrie, de Curtea de Apel București, în dosarul în care a primit mită 80.000 de euro.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aflat de demisia judecătorului Nicușor Maldea, hotărâre ce urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru a emite decretul de eliberare din funcție.

Inspecția Judiciară a cerut, pe 21 octombrie, sancționarea disciplinară a lui Nicușor Maldea, care a întârziat în 93 de dosare redactarea hotărârilor judecătorești cu peste un an, iar în calitate de preşedinte de secţie a dispus grefierilor măsuri contrare atribuţiilor ce revin acestora şi nu a respectat dispoziţiile Regulamentului de ordine interioară al instanţelor.

Anchetatorii au scos anumite documente în care arată că judecătorul Nicușor Maldea avea de soluționat mai multe dosare penale în care lichidator judiciar a fost Ion Tudor și a primit de la acesta suma de 60.000 de euro, prin intermediul lui Cristian Gelu Murariu, pentru a da soluții favorabile în dosarele comerciale pe care le avea spre soluţionare.

„La data de 6 mai 2010, s-a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, împotriva debitorului SC Drumuri şi Poduri SA Reşiţa, iar ulterior, la data de 7 aprilie 2011, a fost admisă cererea administratorului judiciar IT Management Advisors SPRL, fiind dispusă declanşarea procedurii falimentului”, notează DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *