Skip to content
Politică

UPDATE Numărul victimelor crește / DEZASTRU în Cehia! Printre victime se află și români

reporterntv.ro

UPDATE 10:44

Încă doi cetăţeni români au fost identificaţi între victimele exploziei, după cum informează MAE. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în deflagraţie a urcat la cinci în acest moment, conform News.ro.

—————————–

În decursul zilei de joi a avut loc un dezastru în Cehia, în urma căruia și-au pierdut viața mai multe persoane. Ministrul Afacerilor Externe a aflat că printre victime se află și români.

Mai precis, șase persoane şi-au pierdut viaţa, joi, în urma unei explozii produse la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga. Dintre persoanele ce au murit, trei sunt români, conform News.ro.

MAE mai spune că misiunea diplomatică a făcut demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor cetăţenilor români decedaţi, iar ancheta autorităţilor locale cu privire la acest incident este în curs de desfăşurare.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe familiilor celor trei români.

„Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret că cetăţeni români au căzut victime ale acestui accident. Preşedintele României transmite condoleanţe şi este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi”, arată Administraţia prezidenţială

Totodată,premierul Dăncilă susține că este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă: „Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie”, a transmis, vineri dimineaţă, premierul Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *