Skip to content
București

Dezastru în iluminatul din București. Un consilier PNL denunță nepăsarea lui Firea DOCUMENT

epochtimes-romania.com

Este dezastru în iluminatul din București. Un consilier general din partea Partidului Național Liberal (PNL) denunță nepăsarea primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Este vorba despre Cătălin Deaconescu, care a dezvăluit miercuri pe Facebook faptul că de la 1 ianuarie 2018 orașul nu mai are contract de gestionare a iluminatului public, iar compania creată de către Gabriela Firea încă nu are licență, personal sau utilaje, dar a operat deja majorări de capital și s-a împrumutat cu circa 20 de milioane de lei. Mai mult: Compania Municipală Iluminat Public București SA (CUI: 37832144) nici măcar nu a fost înregistrată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Iată postarea integrală a lui Deaconescu:

„Știați că de 3 zile Bucureștiul nu mai are contract de gestionare a iluminatului public?
Contractul cu Luxten, total netrasparent și neeconomic, s-a finalizat, iar noua Companie municipală, creată de Duamna, încă nu are licență, personal, utilaje, etc. Dar are majorări de capital social și împrumut municipal de aproape 20 milioane lei!

Am citit azi, cu mare interes, Studiul de oportunitate privind gestionarea iluminatului public, publicat în dezbatere publică pe siteul PMB pe 29 decembrie.
Dacă aveți timp, găsiți aici cele 135 de pagini ale studiului, dar și caietul de sarcini:
http://www4.pmb.ro/wwwt/L52/docs/05_20171229.pdf

Câteva concluzii la cald:
• Pagina 26, primul paragraf ”piata de energie functioneaza cu preturi reglementate numai pe baze contractuale”  – ăștia nu înțeleg diferența între preț și tarif, de unde să mai înțeleagă cum funcționează piața de energie!
• Pag 26, paragraful 4: ”Operatorul principal de distributie este Enel Distributie Muntenia SA” – chit că operatorul și-a schimbat de ceva vreme denumirea, nu e deloc principal, ci unicul diatribuitor din București care are legătură cu iluminatul public!
• Pagina 44 ”s-au solicitat documente si informații la PMB fără ca acestea să parvină până la finalizarea studiului”!!! – fără comentarii!
• Pagina 40 -41 ”puncte forte: consum de energie electrică in continuă scădere datorită investițiilor in SIP; pagina 54, ultimul paragraf; consumul in loc să se diminueze, datorită diminuărilor, a crescut”!!! Curată consecvență!
• Pagina 67 – pct 9.3 ”Dpdv economico-financiar, gestiunea directa prin CM Iluminat Public reprezintă o modalitate optimă pentru obținerea celui mai bun raport calitate cost” – Doar o afirmație, fără să prezinte vreo analiză sau vreo cifră!
• Pagina 83- ”tarifele CM Iluminat Public vor fi cu circa 10% mai scăzute” – de unde rezultă? mai mici decât ce?

Și cea mai ”tare”, la caietul de Sarcini:
la Art 36 alin 4, tariful să nu depașească tariful reglementat de ANRE și facturat de SC Electrica SA??? Ăștia or ști să citească factura personală de energie electrică?și ce legătură are Electrica SA?

Concluzia: e jale! luați-vă ”lanterne” de minier, că nu se știe cât vom mai avea iluminat public!

PS Compania asta minune încă nu e inregistrată pe SEAP!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *