Skip to content
Politică

Dezastru în învăţământul superior: tot mai puţini absolvenţi

www.ziare.com

Învăţământul superior se confruntă cu un nou dezastru: din ce în ce mai puţini absolvenţi ies pe porţile unei universităţi.

„Avem o scădere dramatică a numărului de studenţi, o înjumătăţire în ultimii ani”, susține fostul ministru ALDE al Educaţiei Sorin Cîmpeanu. Actual preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, Cîmpeanu este de părere că autorităţile ignoră gravitatea situaţiei, arată b1.ro.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a explicat că ţara noastră se află sub media europeană în cazul absolvenţilor de învăţământ.

„În percepţia publică, sunt prea mulţi studenţi, ceea ce este o aberaţie. Suntem mult sub media europeană. Avem ca ţintă asumată de România în parteneriat cu UE atingerea unui procent de 27% de absolvenţi de învăţământ superior în anul 2020. Din grupa de vârstă 30 – 34 ani suntem la 23%. Avem o scădere dramatică a numărului de studenţi, practic o înjumătăţire în ultimii ani, dar noi ne facem că nu vedem că ţinta pe care ne-am propus-o pentru 2020 este practic imposibil de atins. Nu poţi să transformi dintr-o descreştere dramatică şi continuă, într-o creştere în 2020”, a afirmat Cîmpeanu, rectorul Universităţii de Agronomie din Bucureşti.

Universitarul a pledat pentru o creştere a finanţării pentru Educaţie astfel încât, în 2020, să se ajungă la 6% din PIB. De asemenea, Cîmpeanu a precizat că în ţara noastră nu există o reglementare coerentă în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *