Skip to content
Societate

Dezastru la restaurantul din Feldioara. Inspectorii au găsit produse cu termenul de valabilitate depăşit, frigidere ruginite și angajaţi care nu aveau analize la zi

Comisarii de la Protecţia Consumatorului Braşov au găsit produse cu termenul de valabilitate depăşit, frigidere ruginite, angajaţi care nu aveau analize la zi, la restaurantul din Feldioara la care s-au înregistrat mai multe cazuri de toxiinfectie alimentară după un botez, 11 dintre invitaţi ajungând la spital. Ca urmare a neregulilor găsite, activitatea restaurantului a fost suspendată.

 ”In data de 08.02.2020 în urma unei sesizări a Poliţiei Judeţene Braşov, o echipă de comisari ai CJPC s-a deplasat la restaurantul din localitatea Feldioara, ca urmare a informaţiilor  referitoare la o suspiciune de toxiinfecţie alimentară. CJPC Braşov a fost prima care a ajuns la faţa locului şi am constatat faptul că începând cu ora 14  în acel restaurant a avut loc un botez cu aproximativ 50 de persoane. La momentul controlului am constatat că în spaţiul de producţie nu se întruneau condiţiile minime obligatorii necesare respectiv vesela şi produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet şi analize de sănătate la zi”, anuntă ANPC.
 Ulterior demarării controlului s-au alăturat şi reprezentanţi ai DSP şi ai Poliţiei Economice Braşov.
Au fost oprite de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman toate produsele neconforme, reprezentând aproximativ 10 kg de materii prime alimentare.
Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea restaurantului, iar cei de la Politia Economică au invitat în zilele următoare reprezentantul societăţii la sediul.
Conform ISU Braşov, 11 persoane au ajuns la spital după ce au participat la botezul în localitatea Feldioara.
Dintre cei 40 de adulţi şi cinci copii prezenţi la botez, 4 adulţi şi un copil cu stări de rău au ajuns la centrul de permanenţă din Feldioara.
Alte şase persoane au fost transportate la spital, la Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *