Dezastru la simularea Evaluării Naționale. În Caraș-Severin, peste 70% dintre elevi au luat note sub 5 la Matematică!

examen
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, în județul Caraș-Severin, aproape 1.200 dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale nu au reușit să obțină nici măcar nota 5 la Matematică. La Limba și literatura română, rezultatele sunt considerabil mai bune. Sau, mai degrabă, nu la fel de proaste: doar 551 de note sub 5. Niciun elev nu a obținut nota 10.

Ministerul Educației a centralizat, astăzi, 23 februarie, rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din acest an școlar, organizată la nivel național.

În Caraș-Severin, au fost înscriși 1.945 de elevi, dintre care au fost prezenți 1.718 la proba scrisă de scrisă de Limba și literatura română, respectiv 1.702 la matematică. La proba de Limba maternă (germană+croată) au participat 14 elevi dintr-un total de 20 înscriși.

Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, la prima probă – Limba și literatura română – 1.167 de elevi din Caraș-Severin au reușit să obțină minimum nota 5 (67,93% din cei prezenți), în timp ce 551 (32,07%) au luat note sub 5. Cea mai mare notă – 9,85 – a fost obținută de o elevă de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița. La Matematică, în schimb, a fost dezastru total: 70,39% din elevii care au susținut proba, adică 1.198 de elevi, nu au reușit să ia nici măcar nota 5. Totuși, o elevă de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Oțelu Roșu a reușit să se apropie de nota maximă, obținând nota 9,75. În total, au fost 504 note mai mari sau egale cu 5 (29,61%). La Limba maternă (germană+croată) au fost cinci sub 5 (35,71%) și nouă note mai mari sau egale cu 5 (64,29%). Două eleve de la Liceul Teoretic Bilingv din Carașova au luat nota 9.

„Reamintim faptul că este pentru prima dată când simularea se derulează în condiții similare cu cele de examen, digitalizat, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învățământ, fiind distribuite aleatoriu evaluatorilor din toată țara. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. Lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea Evaluării Naționale se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise, iar profesorii au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și la borderourile de evaluare corespunzătoare, pentru a le putea discuta cu aceștia, în perioada următoare, în scopul identificării nevoilor individuale ale fiecărui elev și organizării unor activități remediale care să-i susțină în procesul de pregătire din perioada următoare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

La nivel național, 121.759 de elevi (73,98%) au obținut note mai mari sau egale cu 5 la Limba și literatura română, iar la Matematică au fost 69.347 de note egale sau mai mari de 5 (42,37%). La Limba și literatura maternă procentul notele mai mari sau egale cu 5 a fost de 82,93% (8.161 elevi).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL