Skip to content
Politică

Dezastru pre-electoral pentru USR-PLUS? Barna și Cioloș vor trebui să înlocuiască candidații compromiși

captura PS News

Cad bombe pe capul celor de la USR – după ce candidatul USR pentru primăria Constanța, Stelian Ion, a fost demascat de jurnaliștii de la Newsweek că a mințit în acte că are handicap pentru a obține o casă via ANL, a venit și rândul candidatului USR-PLUS la șefia CJ Mehedinți. Laurențiu Ștefănescu a fost directorul lui Vîntu în celebra escrocherie FNI, considerată una dintre cele mai mari escrocherii de după 1989, care a sărăcit sute de mii de români.

Va fi un weekend greu pentru Barna-Cioloș et co, care vor trebui să se replieze și să înlocuiască pe ultima sută piese din garnitura cu care merg la alegerile locale din 27 septembrie. După ce ieri după amiază, USR-Plus a aflat că defilează pentru Primăria Constanța cu deputatul Stelian Ion, care timp de 15 ani a tăinuit o escrocherie imobiliară, presa de azi, 13 august (ghinion!) ne-a reamintit și că Laurențiu Ștefănescu, candidatul USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Mehedinți, a fost șeful Gelsor Timișoara, compania lui Sorin Ovidiu Vîntu care a dat celebra țeapă FNI. Dar Laurențiu Ștefănescu s-a gândit să tăinuiască și el o bucățică de trecut, așa că s-a decis să șteargă din CV-ul de candidat perioada cu pricina. Ba chiar s-a gândit chiar să pluseze și să folosească un slogan USR-ist sadea – ”Cu mâinile curate” (furat însă și el, fiind titlul celebrului film al lui Sergiu Nicolaescu).

Dezvăluirea despre rolul lui Ștefănescu în escrocheria FNI a apărut încă din 2017 când Ștefănescu se prezenta ca lider al #rezist Timișoara, prin urmare Barna et co nu și-au făcut bine sau deloc temele, când au dat verde garniturii de candidați la aceste alegeri locale. Ironic sau nu, pe Facebook circula ieri poza candidatului USR-ist pentru Primăria din Râmnicu-Sărat, Cristinel Hoțescu.

Dacă îi întrebați pe cei ce au fost la proteste cine e Laurențiu Ștefănescu, poate că peste 80% nu vor ști să răspundă. Cei care știu, sunt oameni care se disociază automat de figura lui pentru că a fost pus de Sorin Ovidiu Vântu șef la Gelsor Timișoara, fond care tranzacționa banii din țeapa FNI. Și care îi cunosc și toxicitățile de la URR, FC, M10 sau USR”, scria la acel moment un manifestant, citat de Gazeta de Cluj.

La fel de ciudat pentru Barna et co este și faptul că, deși stă în Timișoara (firma pe care o deține ar avea mari datorii la stat, scrie presa), Laurențiu Ștefănescu a fost validat să candideze pentru Consiliul Județean din Mehedinți, în tandem cu Elena Călin pentru Primăria Drobeta-Turnu Severin.

Potrivit presei locale, alegerile pentru Primăria Severinului, un fief PSD-ist ani la rând, se anunță de data aceasta drept unul dintre cel mai disputate scrutinuri din ultimii ani. Ca și în alte municipii, dreapta a rămas scindată și în Drobeta-Turnu Severin. PNL defilează cu Daniel Cîrjan, actualul viceprimar, care însă are o credibilitate scăzută în ochii electoratului de dreapta după ce patru ani a girat toate acțiunile primarului social-democrat, Marius Screciu. Local, se vorbește chiar de un posibil blat în buna tradiție USL-istă între cei doi, pentru a-și menține încă patru ani status-quo-ul și privilegiile.

De altfel, Marius Screciu se află în pole-position în cursa din septembrie, numai că șansele sale de realegere sunt diminuate dramatic de candidatura predecesorului său (și cel care i-a lăsat practic culoar liber din cauza problemelor penale), Constantin Gherghe, creditat cu peste 15% încă în preferințele severinenilor. O surpriză pe eșichierul politic de dreapta vine de la PMP, din partea partidului lui Traian Băsescu urmând să candideze un antreprenor cunoscut doar pe plan local, Eduard Koler, creditat cu salvarea de la faliment a Severnav, șantierul Naval din Drobeta Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *