Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dezavantajul candidatului de dreapta în campania electorală. Andrei Cornea: ”Când faci scandal, lumea te ia în seamă mai mult”

Facebook/Andrei Cornea

Invitat la ”Puterea Știrilor”, filosoful și publicistul Andrei Cornea a remarcat faptul că, deși mai sunt doar două săptămâni până la alegerile locale, campania electorală este, mai degrabă, una anostă, fără prea multe atacuri virulente din partea partidelor, așa cum se întâmpla în trecut.

Filosoful este de părere că „atunci când faci mult scandal lumea te ia în seamă mai mult, mai ales la noi”. Totodată, el susține că Nicușor Dan „este un om subțire, care nu ar face astfel de confruntări, chiar dacă asta ar fi un mare dezavantaj pentru el”, în timp ce PSD-ul nu a fost atât de silențios.

„Au mai fost câteva atacuri virulente din partea PSD-ului, a doamnei Firea sau a celorlalți, în privința Bucureștiului cel puțin, în rest nu prea știu ce se întâmplă.

Nicușor Dan este un om pe care n-o să-l vedeți făcând atacuri și lucruri de genul ăsta. El este un om subțire, pot să spun chiar așa, adică nu se pretează el la lucruri de genul ăsta. Într-un fel e un dezavantaj pentru el, pentru că se știe că atunci când faci mult scandal lumea te ia în seamă mai mult, mai ales la noi. El n-a apucat suficient. Probabil o să reușească acum să-și expună punctele principale ale programului lui care nu sunt rele. Acum, de la program până la realizare e o mare distanță, dar măcar are un proiect care este un proiect viabil și solid”, a declarat Andrei Cornea.

Nu în ultimul rând, filosoful explică faptul că, deși Gabriela Firea vine cu o experiență în spate, este „o experiență mai mult negativă pentru bucureșteni”. Andrei Cornea afirmă că în prezent, Firea se află într-oadministrație nefericită care nu a dat rezultate și culmea e că ea s-a aflat într-un moment în care PSD a avut puterea în mare parte”. 

„Ea are o experiență, dar pentru mulți bucureșteni e o experiență mai mult negativă. S-au făcut imense datorii, nu se puteau realiza complet dar e foarte la început cu unele lucruri esențiale, cum ar fi celebra termoficare. O vedem că se tot defectează din săptămână în săptămână, sunt probleme în diferite puncte ale orașului. Se face, dar s-a făcut foarte puțin timp de patru ani și înainte s-a făcut foarte puțin pentru reînnoirea țevăriei, pentru că se știe că asta e problema.

În rest, a făcut foarte puțin în ceea ce privește descongestionarea traficului și a altor lucruri de genul asta, care depindeau de Primăria Capitalei. În schimb, au fost toate acele firme ale primăriei, companii în care se pare că se mănâncă bani. E o administrație nefericită care nu a dat rezultate și culmea e că ea s-a aflat într-un moment în care PSD-ul a avut puterea, pentru că în perioada asta de patru ani majoritatea premierilor au fost PSD. Se puteau face lucruri importante. Ei bine, nu s-au făcut”, a conchis Andrei Cornea.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *