Skip to content
Politică

Dezbatere electorală cu toți prezidențiabilii. Reacțiile aspiranților la Cotroceni

IPP invită oficial principalii candidaţii în alegerile prezidenţiale – Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu şi Monica Macovei – să participe la o dezbatere electorală cu un format eficient pentru ca alegătorii să poată urmări oferta acestora.

Institutul pentru Politici Publice propune principalilor şase candidaţi să participe la o dezbatere electorală în 29 octombrie.

Candidatul independent la prezidenţiale Teodor Meleşcanu a declarat, joi, pentru mediafax, că a acceptat participarea la dezbaterea propusă de IPP pentru săptămâna viitoare, cu principalii candidaţi în alegeri, menţionând că a acceptat şi o invitaţie similară a PSD.

”Am primit şi am acceptat invitaţia Institutului pentru Politici Publice, referitoare la dezbaterea care va avea loc miercuri 29 octombrie 2014. Le mulţumesc domniilor lor pentru această invitaţie şi mulţumesc media care susţine asemenea evenimente”, a declarant Meleşcanu.

El a menţionat că din prima săptămână a campaniei electorale a ”acceptat propunerea PSD pentru organizarea şi participarea alături de ceilalţi candidaţi la dezbateri televizate”.

”Mai mult, în cursul acestei săptămâni am adresat şi eu, la rândul meu, către birourile de campanie ale celorlalţi 13 candidaţi, o nouă propunere de a ne întâlni în faţa electoratului român pentru a discuta şi aspecte care, într-adevăr, îi interesează pe cei chemaţi la urne. Din păcate nici în urma propunerii PSD şi nici în urma propunerii pe care am adresat-o eu nu am primit vreun răspuns”, mai spune Meleşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, joi, referindu-se la propunerea IPP ca principalii şase candidaţi la prezidenţiale să participe la o dezbatere electorală, că PSD a transmis deja invitaţii oficiale către toţi candidaţii, primindu-se şi trei confirmări de participare.

„Noi am adresat o invitaţie tuturor celorlalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale pentru a participa la o dezbatere care să fie transmisă de întreaga presă cu toţi cei 14 candidaţi. Nu cred că e normală o discriminare – să vină primii şase sau primii patru sau primii trei”, a spus Firea.

Ea a arătat că PSD aşteaptă confirmări de participare.

„Aşteptăm confirmări pentru această invitaţie care a fost transmisă de săptămâna trecută, luni sau marţi, putem să vă arătăm invitaţia, cu numărul de înregistrare, şi când a fost transmisă şi confirmările de primire. Ne dorim o dezbatere cu toţi cei 14 invitaţi”, a spus Firea.

Potrivit Biroului de presă, până în acest moment au transmis confirmări de participare trei candidaţi, respectiv Teodor Meleşcanu, Gheorghe Funar şi Mirel Amariţei, în timp de Dan Diaconescu a confirmat într-o emisiune televizată.

1 comentariu la “Dezbatere electorală cu toți prezidențiabilii. Reacțiile aspiranților la Cotroceni

  1. Melescanu este un om care nu are nimic de ascuns si de aceea a acceptat asa de repede invitatia . O sa dovedeasca inca odata ce om integru si cu bun simt este!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *