Skip to content
Politică

Dezbatere pe fonduri UE: CCIR aduce la aceeași masă un ministru și un eurocomisar

ziuaconstanta.ro

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) va organiza o dezbatere despre fonduri europene, ocazie cu care va aduce la aceeași masă un ministru și un comisar european.

Forumul „Fonduri europene. 2017 – un nou început” va avea loc marți, 9 mai, începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul „Al. I. Cuza” al CCIR, și se va bucura de participarea comisarului european pentru Politică Regională Corina Crețu, a ministrului delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb și a primarului general al municipiului București Gabriela Firea. Evenimentul este organizat de Intact Media Group în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, potrivit unui comunicat al CCIR trimis vineri PSnews.ro.

Evenimentul, care va fi moderat de Alessandra Stoicescu (directorul executiv al Intact Media Group), îşi propune o dezbatere aplicată pe tema fondurilor europene, discuție care va aduce la aceeași masă reprezentanţi ai Parlamentului, ai Guvernului României, ai Autorităţilor de Management al Programelor Operaţionale, ai sistemului bancar, ai firmelor de consultanţă și ai consultanților, ai companiilor cu experiență în accesarea de fonduri europene, ai rețelei camerelor de comerț şi industrie şi ai reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat în România.

Temele propuse dezbaterii privesc deblocarea procesului de absorbție a fondurilor europene pentru România, demersurile și mecanismele pentru accelerarea atragerii de fonduri europene, oportunitățile ce țin de fondurile alocate României până în anul 2020, domeniile cu cel mai mic grad de absorbţie și măsurile ce pot fi luate pentru a creşte gradul de absorbţie în aceste sectoare, rolul băncilor în finanțarea și facilitarea procesului de absorbție.

Vorbitorii confirmați până în prezent sunt:

– Mihai DARABAN (președintele CCIR);

– Corina CREŢU;

– Rovana PLUMB;

– Gabriela FIREA;

– Cristian ERBAȘU (președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții);

– Florian MARIN (vicepreședinte al Consiliului Economic și Social).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *