Dezbaterea Kamala Harris – Trump: Fostul preşedinte sugerează că nu mai vrea încă o confruntare

Sursa foto: X

Kamala Harris şi Donald Trump şi-au făcut apariţia marţi seara la dezbaterea găzduită de ABC News, o piatră de hotar în ceea ce a fost deja o cursă prezidenţială tumultoasă.

Vicepreşedinta SUA s-a îndreptat către fostul preşedinte cu mâna întinsă şi s-a recomandat: „Kamala Harris”. Trump a dat mâna cu ea, ceea ce nu făcuse la precedenta dezbatere pe care o avusese cu Joe Biden.

Cei doi concurenţi s-au confruntat timp de 90 de minute la National Constitution Center din Philadelphia, cu ABC News gazdă şi prezentatorii lor David Muir şi Linsey Davis drept moderatori. Candidaţii democrat şi republican s-au întâlnit să dezbată în timp ce sondajele indică o cursă strânsă între ei, în special în cele şapte state care se aşteaptă să decidă câştigătorul.

A fost prima dezbatere între Harris şi Trump. Joe Biden şi Trump s-au confruntat în iunie, dar preşedintele în funcţie a avut o prestaţie atât de slabă, încât a provocat o prăbuşire a numărului de susţinători şi a fost nevoit să se retragă.

Deşi Kamala Harris a fost vicepreşedintă din 2021, ea a acordat un singur interviu oficial de la lansarea campaniei sale prezidenţiale, iar sondajele au indicat că alegătorii doresc să afle mai multe despre planurile sale, dacă va fi aleasă. Această dezbatere i-ar putea oferi ocazia de a face acest lucru, în timp ce Trump va avea şansa de a-şi susţine revenirea la Casa Albă.

Impresia generală după dezbatere a fost că actuala vicepreşedintă a reuşit să-i facă faţă cu brio impetuosului Donald Trump, un obişnuit al camerelor de filmare. Mulţi au remarcat că în cele 90 de minute de dezbatere, Trump a evitat să o privească în ochi pe oponenta sa.

Kamala Harris şi Donald Trump şi-au încrucişat spadele timp de o oră şi jumătate, marţi seara, pe ABC. A fost o dezbatere aşteptată cu nerăbdare de milioane de americani, prima din campania Trump vs Harris, dar şi prima întâlnire pe care au avut-o vreodată cei doi candidaţi, care nu s-au aflat niciodată până acum faţă în faţă.

Îmbrăcată într-un costum închis la culoare, democrata avea un singur obiectiv: să compenseze deficitul de notorietate faţă de Donald Trump, a cărui cotă de popularitate a stagnat în ultimele zile. Vicepreşedinta a preluat iniţiativa, prezentându-şi programul pe fond şi împingându-şi adversarul spre limită. Afirmând că a „curăţat mizeria” lăsată de miliardar, Kamala Harris a părut deseori dubitativă când s-a adresat rivalului său, reproşându-i că a răspândit o „ţesătură de minciuni” despre avort şi că a „insultat” femeile americane.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: