Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dezbaterea paralelă Iohannis-Dăncilă a rămas fără ecou la celelalte partide. Ioana Constantin (PMP): Nu am văzut nicio temă importantă, relevantă pentru România

psnews.ro

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, a declarat la ”Puterea Știrilor” că dezbaterile celor doi candidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, separat, fiecare pentru publicul său, au fost mai degrabă dezamăgitoare, din care nu a ieșit niciun câștigător.

”Nu a reieșit nicio temă importantă, relevantă pentru România în acest moment și ce ar trebui să se întâmple cu România în ultimii 5 ani.

Sigur, doamna Viorica Dăncilă a încercat pe parcursul conferinței de presă – că asta a fost, nu o dezbatere -, ce a făcut PSD-ul și domnia sa în calitate de premier, iar domnul Iohannis a reafirmat, răspunzând la acele întrebări, viziunea sa pro-europeană și pro-NATO, niște chestiuni pe care le știam despre președintele Iohannis.

Dar, din păcate, niciuna dintre aceste dezbateri nu au adus în discuție teme importante despre ce ar trebui să se întâmple cu România mai departe. Nu ar trebui să ne legăm aici neapărat de întrebările puse, ci de faptul că niciunul dintre candidați nu și-a propus de altfel să aducă obiective pentru România în față și să le discute”, a spus Ioana Constantin la ”Puterea Știrilor”.

Secretarul general adjunct al PMP a precizat că nu crede ca unul dintre cei doi candidați să fi câștigat dezbaterea și, din păcate, nici măcar publicul nu a avut ceva de câștigat.

”Nu mi se pare că a câștigat cineva aceste dezbateri, nu mi se pare că cineva a ieșit în evidență în mod deosebit și, din păcate, nici publicul nu a avut de câștigat. Nu s-a discutat prea mult pe politică externă, atributul principal al președintelui, de altfel nici la europarlamentare nu s-a discutat pe politică europeană prea mult, și am impresia că mulți dintre politicienii noștri sunt corijenți – ca să nu zic chiar repetenți – la probleme de politică externă.

Sigur, nu e chiar cazul președintelui Iohannis, care în acești 5 ani de mandat a avut niște vizite externe cu greutate, de exemplu acele întâlniri cu președintele Trump.

Doamna Dăncilă, de asemenea, a avut parte de multe vizite externe, dar nu a reprezentat România cu prea multă demnitate, mai degrabă am văzut tot felul de gafe de protocol, de înțelegere sau de lipsă de înțelegere față de ceea ce se întâmpla în țările în care a mers”, a mai spus Ioana Constantin.

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, au organizat două evenimente paralele, pe care le-au denumit dezbateri electorale. Au fost, în fapt, două conferințe de presă, la una dintre ele, cea a lui Iohannis, accesul presei fiind restricționat, jurnaliștii care au pus întrebări fiind selectați de staff-ul președintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *