Skip to content
Societate

Dezbaterea pe articole a proiectului legii CSM, finalizată; luni încep discuţiile pe proiectul legii de organizare judiciară

Inquam Photos / George Călin

Comisia specială parlamentară pentru examinarea legilor în domeniul justiţiei a finalizat, joi, dezbaterea pe articole a proiectului de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii, urmând ca luni, începând cu ora 12,30, să înceapă discuţiile pe legea de organizare judiciară, a declarat preşedintele acestei comisii, liberalul Gabriel Andronache.

„Am parcurs, pe articole, întreaga lege, nu au rămas texte nedezbătute. Rog Ministerul Justiţiei, rog CSM-ul, de asemenea, să comunice colegilor din echipa tehnică toate corelările necesare, pentru că în mod evident sunt necesare nişte corelări, astfel încât luni, la ora 12,30, să dăm votul final pe această reglementare, deşi cred că o să aşteptăm cu votul final. Vom face doar corelările necesare pentru că e necesar să adoptăm toate reglementările o dată şi să le trimitem împreună la Senat, existând legături clare între cele trei acte normative (…). Totodată, să fiţi pregătiţi pentru a începe discuţia pe legea de organizare judiciară”, a transmis Andronache colegilor din comisie.

Senatul este Camera legislativă decizională pentru cele trei legi ale Justiţiei privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Consiliul Superior al Magistraturii şi organizarea judiciară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *