Skip to content
Alegeri Politică

UPDATE A picat moțiunea anti-Meleșcanu

Teodor Meleșcanu susține că MAE nu are nicio vină pentru haosul organizatoric din diaspora la votul din 26 mai

Update 17.31

Moțiunea simplă prin care PNL și USR cer demisia sau demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru cozile la vot din Diaspora la europarlamentare, a fost respinsă, marți, de plenul Senatului.

S-au înregistrat 37 de voturi pentru moțiune și 69 de voturi contra.

 

 

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu va da explicații, marți, în fața deputaților, în legătură cu problemele votului din diaspora de la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Ora Guvernului din Camera Deputaților a fost solicitată de PNL și are tema „Dreptul la vot al Diasporei călcat în picioare de ministrul Meleșcanu.

Tot marți, Senatul dezbate și votează moțiunea simplă a Opoziției la adresa aceluiași ministru, Teodor Meleșcanu.

„Încă din 2016, USR s-a opus numirii domnului Meleșcanu în fotoliul de ministru al afacerilor externe. Aveam motive temeinice să ne îndoim încă de pe atunci de modul în care dumnealui va fi știut să ghideze ministerul într-o perioadă atât de bogată în evenimente și importantă pentru România și pentru Uniunea Europeană. (…) Este evident că ați dorit limitarea numărului de persoane care să poată vota pe 26 mai în secțiile din străinătate. Ați încălcat un drept constituțional fundamental al cetățenilor acestui stat. În numele democrației republicii noastre, vă cerem să vă dați demisia pentru restricționarea dreptului de vot al cetățenilor”, arată textul moțiunii simple, semnată de PNL și USR.

Ce probleme au apărut la votul din diaspora

Politicienii Opoziției îi reproșează ministrului Afacerilor Externe că în Florența, unde locuiesc 10.000 de români, în 2016 au fost două secții de votare iar anul acesta nu a mai existat niciuna, relatează Hotnews. De asemenea, potrivit moțiunii, în Atena a fost o singură secție de votare față de ultimele alegeri din 2016, când au fost două.

Senatorii mai reclamă în textul moțiunii și numărul insuficient de buletine de vot la unele secții din afară și lipsa urnelor de vot suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *